Είστε εδώ

News

EuroNCAP: Ακολουθεί το motori στο Twitter

του Γιώργου Ψαρρά

To 2019 τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν τεράστιο ρόλο στην προώθηση μιας είδησης και για το λόγο αυτό εμείς εδώ στο motori ασχολούμαστε ενεργά με το Facebook, το Twitter και το Instagram.

Εννοείται ότι μας τιμά ιδιαίτερα κάθε χρήστης που μας κάνει Like ή Follow, όμως θα θέλαμε να πούμε ένα δημόσιο ευχαριστώ σε ένα ξεχωριστό μας ακόλουθο στο Twitter.

O λόγος για τον επίσημο λογαριασμό του EuroNCAP στο Twitter. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι άνθρωποι που χειρίζονται το λογαριασμό του EuroNCAP κάνουν πολύ επιλεκτικά Follow, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ έχει πάνω από 11.700 followers, ακολουθεί μόλις 1.163, ανάμεσα σε αυτούς και το motori.

Τα τελευταία έξι συναπτά χρόνια παρουσιάζουμε ξεχωριστά και αναλυτικότατα κάθε νέο μοντέλο που υποβάλλεται στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP,  «ξεκοκαλίζοντας» το εκάστοτε επίσημο πόρισμα.

Αυτό διότι στο moroti δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, επομένως έχουμε ένα σημαντικό κοινό παρονομαστή με τον EuroNCAP,  ο οποίος μας έδειξε με τον τρόπο του ότι εκτιμά τη δουλειά που κάνουμε.

Με την ευκαιρία αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) ιδρύθηκε το 1996 από το Εργαστήριο Έρευνας Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών της Βρετανίας και υποστηρίζεται από πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σύνθημά του είναι «για ασφαλέστερα αυτοκίνητα».

Η έδρα του βρίσκεται στην πόλη Λέουβεν του Βελγίου και κάθε χρόνο πραγματοποίει δοκιμές πρόσκρουσης σχεδόν σε όλα τα νέα μοντέλα που λανσάρονται στην ευρωπαϊκή αγορά με στόχο να ενημερώσει τους αγοραστές για το επίπεδο της ασφάλειας που παρέχουν.

Διαρκώς ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων του για την απόδοση της υψίστης διάκρισης των πέντε αστέρων και με τον τρόπο αυτό ασκεί έμμεσα πίεση στις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναπτύσσουν και να εκδημοκρατίζουν τα νέα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault

Με τη Renault να ψάχνει ακόμα τον άνθρωπο που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το επικρατέστερο όνομα είναι αυτό του Λούκα ντε Μέο, επικεφαλής της SEAT.

Porsche

Η εμπλοκή της Porsche στο μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει μακρά παράδοση. Ένα από τα πολλά κεφάλαια στην ιστορία των αγώνων που έχει γράψει η γερμανική εταιρεία είναι τα ράλι.

Volkswagen

Ακόμα και αυτοί που κλείνουν τα μάτια τους και αρνούνται να δουν τη ξεκάθαρη κυριαρχία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στο εγγύς μέλλον, δε θα μπορέσουν να αγνοήσουν το σχετικό ηχητικό «μήνυμα».

Τουρκία

Το πρώτο αυτοκίνητο που έχει αναπτυχθεί στο έδαφός της παρουσίασε η Τουρκία, το οποίο μάλιστα έχει σχεδιαστεί από το σχεδιαστικό κέντρο Pininfarina.

SEAT Arona TGI

Αν σκέφτεστε προορισμό για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας η SEAT έχει να σας προτείνει όχι έναν, αλλά τέσσερις.

Honda

Ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Τακαχίρο Χάτσιγκο, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία της.

Ford

Με την παρουσίαση του ηλεκτρικού Mustang Mach-E, ήταν πολλοί οι φίλοι του εμβληματικού muscle car που ενοχλήθηκαν από τη χρήση του ονόματος σε μοντέλο SUV.

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα

Στο φιλόξενο ξενοδοχείο Domotel στο Καστρί έγινε η απονομή του βραβείου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα». Σύμφωνα με τη κάλπη το βραβείο το «σήκωσε» το νέο Peugeot 208. Η βαθμολογία γίνεται ως εξής και η ψηφοφορία είναι ανοικτή.

Rolls-Royce Phantom

Για ακόμα μια φορά η Rolls-Royce απέδειξε τις απίστευτες ικανότητες εξατομίκευσης που μπορεί να προσφέρει στα μοντέλα της.

BMW

Με διαφορά μικρότερη της μιας εβδομάδας, η BMW αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της σχετικά με τους δύο βασικούς τρόπους σύνδεσης μεταξύ smartphones και infotainment.