Είστε εδώ

News

Δυστύχημα Uber στην Αριζόνα: Τι είχε προηγηθεί;

του Σωτήριου Χάλλα

Τον Μάρτιο του 2018 συνέβη ένα θανατηφόρο ατύχημα στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ένα αυτοκίνητο της Uber, το οποίο έκανε δοκιμές για την εξέλιξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης, χτύπησε μία γυναίκα που περνούσε το δρόμο πεζή.

Από τότε μπορεί να έχει περάσει 1.5 έτος όμως οι έρευνες που κάνουν οι αρχές των Η.Π.Α. αλλά και η ίδια η εταιρεία, συνεχίζονται. Το τελευταίο εύρημα είναι ότι το συγκεκριμένο ατύχημα δεν ήταν το πρώτο στο οποίο υπήρχε εμπλοκή των αυτοκινήτων της Uber, απλά μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν υπάρξει θύματα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει 18 μήνες νωρίτερα και σε αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξαν 37 συμβάντα. Σε όλα, τα αυτοκίνητα βρίσκονταν σε αυτόνομη λειτουργία, ενώ σε 33 από αυτά, υπήρξε εμπλοκή τουλάχιστον ενός ακόμα αυτοκινήτου.

Πλέον, η οδηγός που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο της Uber, ώστε να επέμβει σε περίπτωση ανάγκης, θα κληθεί εκ νέου από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, ενώ παράλληλα θα γίνει περαιτέρω ανάλυση όλων των διαθέσιμων βίντεο από ειδικούς, ώστε να βρεθεί αν θα μπορούσε να δει την πεζή και αν ναι, αν υπήρχε ο χρόνος να κάνει κάτι ώστε να αποτρέψει το συμβάν.

Σχετικά άρθρα

Αν και η BMW ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ανανεωμένη εκδοχή της Μ5, την εμφάνισή τους έκαναν κάποιες αναφορές σχετικά με την επόμενη γενιά του γερμανικού μοντέλου.

Δημόσια πρόσκληση απευθύνει η Lexus σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου IS.

Το πράσινο φως έδωσε επίσημα η αυστριακή κυβέρνηση, ώστε η Formula 1 να μπορέσει να διοργανώσει στη χώρα τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, με όλες τις ενδείξεις μέχρι στιγμής να συνηγορούν ότι στο Σπίλμπεργκ θα γίνει και το δεύτερο Γκραν Πρι του πρωταθλήματος.

Η Alfa Romeo έχει ανακοινώσει ότι μέσα στο 2021 θα παρουσιαστεί επίσημα το νέο plug-in υβριδικό crossover με την ονομασία Tonale, ενώ τώρα υπάρχουν αναφορές ότι οι Ιταλοί θα μας συστήσουν ακόμα ένα νέο μοντέλο, το 2022, με τη διαφορά ότι αυτό θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Πριν από δυο περίπου εβδομάδες σας ενημερώσαμε για την άφιξη του νέου Ford Kuga στην Ελλάδα, τις τιμές και τους κινητήρες του.

Όταν διασχίζεις την Αφρική, επόμενο είναι να έχεις παράξενες συναντήσεις. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τις απαγορεύσεις που ισχύουν στις αεροπορικές μετακινήσεις και εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19, ειδικότερα για το τι ισχύει με την υποχρεωτική προληπτική καραντίνα η οποία θα εφαρμοστεί σε δύο φάσεις, για την

Οι πετρελαιοκινητήρες δεν έχουν πεθάνει, όπως επιμένουν ορισμένοι κάποιοι, σαφέστατα όμως οι βενζινοκινητήρες έχουν προβάδισμα λόγω μιας νέας γενιά κινητήρων με λιγότερα κ.εκ. και κυλίνδρους, κάτι που ισχύει και στη γκάμα του νέου Opel Corsa.

Μετά τα γεγονότα της 25ης Μαΐου στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών όπου δολοφονήθηκε ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ, μαζί με τις αντιρατσιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε μεγάλο μέρος της χώρας αλλά και σε άλλα κράτη ανά τον κόσμο, πλήθος διάσημων προσωπικοτήτων από διάφορους χώρους μεταξ

Το νέο Opel Corsa είναι το “Best Buy Carof Europe 2020” σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού AutoBest, που απαριθμεί 31 μέλη από ισάριθμα κράτη της Ευρώπης.