Είστε εδώ

News

Δυστύχημα Uber στην Αριζόνα: Τι είχε προηγηθεί;

του Σωτήριου Χάλλα

Τον Μάρτιο του 2018 συνέβη ένα θανατηφόρο ατύχημα στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ένα αυτοκίνητο της Uber, το οποίο έκανε δοκιμές για την εξέλιξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης, χτύπησε μία γυναίκα που περνούσε το δρόμο πεζή.

Από τότε μπορεί να έχει περάσει 1.5 έτος όμως οι έρευνες που κάνουν οι αρχές των Η.Π.Α. αλλά και η ίδια η εταιρεία, συνεχίζονται. Το τελευταίο εύρημα είναι ότι το συγκεκριμένο ατύχημα δεν ήταν το πρώτο στο οποίο υπήρχε εμπλοκή των αυτοκινήτων της Uber, απλά μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν υπάρξει θύματα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει 18 μήνες νωρίτερα και σε αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξαν 37 συμβάντα. Σε όλα, τα αυτοκίνητα βρίσκονταν σε αυτόνομη λειτουργία, ενώ σε 33 από αυτά, υπήρξε εμπλοκή τουλάχιστον ενός ακόμα αυτοκινήτου.

Πλέον, η οδηγός που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο της Uber, ώστε να επέμβει σε περίπτωση ανάγκης, θα κληθεί εκ νέου από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, ενώ παράλληλα θα γίνει περαιτέρω ανάλυση όλων των διαθέσιμων βίντεο από ειδικούς, ώστε να βρεθεί αν θα μπορούσε να δει την πεζή και αν ναι, αν υπήρχε ο χρόνος να κάνει κάτι ώστε να αποτρέψει το συμβάν.

Σχετικά άρθρα

Peugeot 2008

Από τη στιγμή που η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη και σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι εταιρείες επιλέγουν να παρουσιάσουν αρκετά μοντέλα τους εκεί.

Rally Sprint Βοιωτίας

Τι και αν είναι έκπτωτο το Δ.Σ. της ΟΜΑΕ, τι και αν επιτροπή αγώνων δεν υπάρχει εν τούτοις τα σωματεία που ψηφίζουν για την ΟΜΑΕ και το Δ.Σ. της, συνεχίζουν την διοργάνωση αγώνων.

Βάσω Κουρτίδου

Περίπου 12 χρόνια πριν, ίσως και λίγο παραπάνω, θυμάμαι με νοσταλγία ένα κοριτσάκι στην πρώτη του επαφή με τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Toyota

Για ακόμα μια φορά η Toyota αποδεικνύει με πράξεις τη βαθιά πεποίθηση της ότι η έννοια της κινητικότητας δεν περιορίζεται μόνο στα αυτοκίνητα.

10o rally Tuscan Rewind

«Φωτιά» αναμένεται να πάρουν οι χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές κοντά στη Σιένα, καθώς στον τελευταίο αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος 22-23 Nοεμβρίου παίζεται ο τίτλος.

Porsche

Παρότι πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα της Formula E, ανάμεσα στους οποίους και η Porsche, υπάρχουν ακόμα αρκετοί που αρνούνται να εντάξουν τα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε το τμήμα Ν για να “στεγάσει” όλες τις δραστηριότητες της που έχουν να κάνουν με μοντέλα υψηλών επιδόσεων, όπως τα i30, i30 Fastback και Veloster, τρία προσθιοκίνητα με τα οποία εγκαινίασε τις δραστηριότητες του τμήματος.

General Motors

Θέλοντας, ίσως, να κλέψει λίγη από τη λάμψη της παρουσίασης του Tesla Cybertruck, του πρώτου pick-up στην ιστορία της αμερικανικής μάρκας, η διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, Μαίρη Μπαρα, ανακοίνωσε ότι ο όμιλος του οποίου ηγείται θα παρουσιάσει το δικό του ηλεκτρικό pick-up το 2021.

Lexus

Η Lexus, ως θυγατρική premium εταιρεία της Toyota, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υβριδικής τεχνολογίας, ωστόσο ήρθε η ώρα να μπει και αυτή στην πρίζα.

Tesla

Μετά από πολύ καιρό αναμονής, η Tesla αποκάλυψε στο κοινό το πρώτο pick-up της ιστορίας της, με μία εκδήλωση που έγινε στην Καλιφόρνια και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις χάρη στην πολύ ιδιαίτερη σχεδίασή του, η οποία θα ταίριαζε πολύ εύκολα σε κάποια ταινία της οποίας η ιστορία διαδραματίζεται