Είστε εδώ

News

Connected Cars Conference 2019: Η επερχόμενη μετάλλαξη της αυτοκίνησης

του Γιώργου Ψαρρά

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές το μέλλον της αυτοκίνησης θα βασιστεί αναμφισβήτητα σε τρεις βασικούς πυλώνες, στην αυτόνομη οδήγηση, στη συνδεσιμότητα και στην ηλεκτροκίνηση.

Τα παραπάνω θέματα αναπτύχθηκαν διεξοδικά κατά τη διάρκεια του 3ου συνεδρίου Connected Cars, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στην Αίγλη Ζαππείου.

Το συνέδριο ήταν χωρισμένο σε τρείς θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορούσε την ηλεκτροκίνηση, την αυτονομία των μοντέλων που κινούνται αποκλειστικά με ρεύμα αλλά και τη νέα τάση των οχημάτων κοινής χρήσης.

Το δεύτερο σκέλος παρελάμβανε την ανάλυση του ασφαλούς περιβάλλοντος που μπορεί να αναπτύξει η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και της συνδεσιμότητας. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του συνεδρίου έγινε λόγος για τις «καθαρές» μετακινήσεις χάρη στην ηλεκτροκίνηση, για τις αναβαθμισμένες υποδομές, τις έξυπνες τεχνολογίες και τα συστήματα που βελτιώνουν την εμπειρία του οδηγού.  

Πιο αναλυτικά, στο «μικροσκόπιο» μπήκε η διαδραστικότητα του οχήματος με το δρόμο, ο ρόλος που διαδραματίζει η συνδεσιμότητα στο αυτοκίνητο, η διαχείριση των δεδομένων και πως αυτή δημιουργεί νέα γνώση, οι πρακτικές για τη διαχείριση της κινητικότητας και της οδικής ασφάλειας, οι καινοτόμες τεχνολογίες διαχείρισης στόλου οχημάτων μαζί με την αποτελεσματικότητά τους, η αξιοποίηση τεχνολογιών για τη λειτουργική μίσθωση οχημάτων, ο ρόλος της τεχνολογίας 5G στο αυτοκίνητο και στις μεταφορές.

Επίσης στο επίκεντρο βρέθηκαν οι υποδομές φόρτισης των επερχόμενων ηλεκτροκίνητων μοντέλων και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα, καθώς και τα βήματα που έχουν προγραμματιστεί.

Στο βήμα ανέβηκαν διεθνείς ομιλητές, θεσμικοί φορείς, στελέχη του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και των ενδιαφερόμενων εμπορικών βιομηχανιών.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Hyundai θα επενδύσει 34.65 δις δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων σε ορίζοντα 5 χρόνων.

Peugeot - Ηλεκτρικό ποδήλατο

Η Peugeot δραστηριοποιείται εκτός από τον τομέα του αυτοκινήτου και σε εκείνον του ποδηλάτου και τώρα παρουσίασε ένα νέο μοντέλο, το οποίο εκτός από τα πεντάλ, κινείται και μόνο του με τη χρήση ηλεκτροκινητήρα.

Citroen Racing

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, σε Ισπανία και Αυστραλία και ο τίτλος του πρωταθλητή για τη φετινή χρονιά παραμένει ανοικτός.

Skoda Felicia

Στην «ταυτότητα» του Skoda Felicia αναγράφεται ημερομηνία γέννησης 17 Οκτωβρίου του 1994, κάτι που σημαίνει ότι σε δυο μέρες έχει γενέθλια, καθώς και ότι γίνεται 25 ετών.

ΥΠΑ

Στο πρώτο 9μηνο του 2019 οι επιβάτες που κινήθηκαν από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια έφτασαν τα 54.5 εκατ. που αντιστοιχεί σε αύξηση 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αυτή η αύξηση έρχεται και από την αύξηση των πτήσεων που βρίσκεται στο 4.1 %.

Πρωτάθλημα Ιταλίας, Rally due Valli

Οι Γκρουνιόλα-Ομέτο δίνοντας ρεσιτάλ οδήγησης στα bucket του Volkswagen Polo R5 (αντικατέστησαν το Skoda Fabia R5) είναι οι νικητές του προτελευταίου γύρου για το πρωτάθλημα Ιταλίας, κερδίζοντας τις 7 από τις 11 Ειδικές Διαδρομές του ασφάλτινου ράλι Ντούε Βάλι.

SEAT

H ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε., εισαγωγική των οχημάτων SEAT στη χώρα μας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για ορισμένα μοντέλα Leon και Ateca.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο internet οι πιο καθαρές φωτογραφίες του νέου Golf που έχουμε δει μέχρι στιγμής, από μια πηγή που αποτελεί έκπληξη, ένα group φίλων της Volkswagen στο Facebook, από την Τσεχία.

Renault

Η Renault θέλει μέχρι το 2022 να έχει στην γκάμα της τουλάχιστον οχτώ μοντέλα τα οποία να κινούνται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και το Twingo φαίνεται να είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα κάνουν αυτή τη μετάβαση.

FCP4Concumers

Πέρα από τα τοτέμ που αναγράφουν τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων, σύντομα θα δούμε να τοποθετούνται κάποιες νέες εξτρά οθόνες.