Είστε εδώ

News

Connected Cars Conference 2019: Η επερχόμενη μετάλλαξη της αυτοκίνησης

του Γιώργου Ψαρρά

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές το μέλλον της αυτοκίνησης θα βασιστεί αναμφισβήτητα σε τρεις βασικούς πυλώνες, στην αυτόνομη οδήγηση, στη συνδεσιμότητα και στην ηλεκτροκίνηση.

Τα παραπάνω θέματα αναπτύχθηκαν διεξοδικά κατά τη διάρκεια του 3ου συνεδρίου Connected Cars, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στην Αίγλη Ζαππείου.

Το συνέδριο ήταν χωρισμένο σε τρείς θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορούσε την ηλεκτροκίνηση, την αυτονομία των μοντέλων που κινούνται αποκλειστικά με ρεύμα αλλά και τη νέα τάση των οχημάτων κοινής χρήσης.

Το δεύτερο σκέλος παρελάμβανε την ανάλυση του ασφαλούς περιβάλλοντος που μπορεί να αναπτύξει η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και της συνδεσιμότητας. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του συνεδρίου έγινε λόγος για τις «καθαρές» μετακινήσεις χάρη στην ηλεκτροκίνηση, για τις αναβαθμισμένες υποδομές, τις έξυπνες τεχνολογίες και τα συστήματα που βελτιώνουν την εμπειρία του οδηγού.  

Πιο αναλυτικά, στο «μικροσκόπιο» μπήκε η διαδραστικότητα του οχήματος με το δρόμο, ο ρόλος που διαδραματίζει η συνδεσιμότητα στο αυτοκίνητο, η διαχείριση των δεδομένων και πως αυτή δημιουργεί νέα γνώση, οι πρακτικές για τη διαχείριση της κινητικότητας και της οδικής ασφάλειας, οι καινοτόμες τεχνολογίες διαχείρισης στόλου οχημάτων μαζί με την αποτελεσματικότητά τους, η αξιοποίηση τεχνολογιών για τη λειτουργική μίσθωση οχημάτων, ο ρόλος της τεχνολογίας 5G στο αυτοκίνητο και στις μεταφορές.

Επίσης στο επίκεντρο βρέθηκαν οι υποδομές φόρτισης των επερχόμενων ηλεκτροκίνητων μοντέλων και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα, καθώς και τα βήματα που έχουν προγραμματιστεί.

Στο βήμα ανέβηκαν διεθνείς ομιλητές, θεσμικοί φορείς, στελέχη του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και των ενδιαφερόμενων εμπορικών βιομηχανιών.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής για την έναρξη του πρωταθλήματος της Formula 1, μετά την Αυστρία που δείχνει ότι θα φιλοξενήσει τον πρώτο και τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, οι ομάδες σχεδίαζαν για τον τρίτο και τον τέταρτο να πάνε στο Σίλβερστον, όμως τα μέτρα της κυβέρνησης που επι

Με την παρουσία της Ferrari στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που έγιναν στη Βαρκελώνη τον Φεβρουάριο να μην είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, είναι σίγουρο ότι οι Ιταλοί θα θέλουν να εκμεταλλευτούν την καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος, ώστε να διορθώσουν όσο περισσότερα στοιχεία του μονοθεσ

Εδώ και αρκετό καιρό η Volkswagen μας προετοιμάζει για την άφιξη του νέου της μικρού crossover, ονόματι Nivus, το οποίο βλέπετε στο παραπάνω σκίτσο.

Κατά καιρούς έρχονται στο φως διάφορες ρομαντικές ιστορίες, από τις πολλές που υπάρχουν στον κόσμο της αυτοκίνησης, με την τελευταία από αυτές να αφορά μια διαφημιστική πινακίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο τέλος του 2020 θα δούμε κάποια μοντέλα να σταματάνε τη διάθεσή τους στην ευρωπαϊκή αγορά λόγω των νέων, αυστηρότερων προδιαγραφών ρύπων που θα ισχύουν από το επόμενο έτος, μεταξύ των οποίων είναι και η BMW M2.

Η ανανέωση στη γκάμα της Mercedes E-Class ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των Coupe και Convertible αμαξωμάτων της.

Σε αντίθεση με το πλάνο που είχε ο Κάρλος Γκον, οι Renault και Nissan δε σκοπεύουν να προχωρήσουν σε πλήρη συγχώνευσή τους σε μία εταιρεία, ωστόσο θέλουν να βρουν τρόπους να “επιδιορθώσουν” τη συμμαχία στην οποία συμμετέχουν, καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρξαν κάποιες τριβές ανάμεσά τους.

Αν οι επιδόσεις δεν αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για εσάς, αλλά περισσότερη σημασία έχει η σπορ εικόνα, τότε η έκδοση ST-Line της Ford σας κλείνει πονηρά το «μάτι».

Η Vespa της Piaggio είναι μια και μοναδική, που από το 1946 δίνει το δικό της στυλ στους δρόμους και όπως και να το κάνουμε δεν αντιγράφεται. 

Πρόσφατα η Skoda μας έδειξε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV, το νέο Enyaq iV, η σχεδιαστική ταυτότητα του οποίου όμως παραμένει κρυφή.