Είστε εδώ

News

Citroen : Τα γυαλιά της που έγιναν ανάρπαστα (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Συνηθώς αναφερόμαστε σε ρεκόρ πωλήσεων που έκανε κάποιο νέο μοντέλο της Citroen, ωστόσο αυτή τη φορά η γαλλική εταιρεία ξεχώρισε για ένα προϊόν της που δεν έχει τροχούς.

Ο λόγος για τα ειδικά γυαλιά Seetroen, τα οποία δημιουργήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο σε συνεργασία με την Boarding Ring και το Στούντιο Σχεδίασης 5.5. Τα εν λόγω ξεχωριστά γυαλιά δεν έχουν τζάμι, δεν προστατεύουν από τον ήλιο και δεν είναι μυωπίας.

Ποια είναι η χρησιμότητα τους; Είναι γνωστό ότι πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με διάφορα μεταφορικά μέσα, εμφανίζουν έντονη ζαλάδα, ναυτία και τάση για εμετό.

Το σχήμα των γυαλιών Seetroen αποτελείται από τέσσερις κύκλους, ενώ στο εσωτερικό τους υπάρχει ένα μπλε υγρό, το οποίο μετακινείται αριστερά-δεξιά στα εμπρός δακτυλίδια και εμπρός-πίσω στα πλευρικά, ώστε να αναδημιουργείται η γραμμή του ορίζοντα για την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ των αισθήσεων.

Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία είναι κατάλληλα για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών, ενώ πρέπει να φορεθούν για 10 έως 12 λεπτά αφότου εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα.

Τα γυαλιά Seetroen έγιναν ανάρπαστα, καθώς μέσα σε τρεις μέρες ξεπούλησαν, οι προβολές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άγγιξαν τα 20 εκατομμύρια, ενώ μέχρι σήμερα οι πωλήσεις τους έχουν φτάσει τις 15.000. Παράλληλα έχουν αποσπάσει τρία ευρωπαϊκά βραβεία.

Η τιμή τους βρίσκεται στα 99 ευρώ, ενώ είναι περιζήτητα σε Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βρετανία, Ιρλανδία και Πολωνία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση lifestyle.citroen.com και στην ιστοσελίδα της Citroen Racing.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.