Είστε εδώ

News

Citroen: Κάτι νέο έρχεται στις 27 Φεβρουαρίου

του Γιώργου Ψαρρά

To 2020 θα είναι και για τη Citroen το έτος κατά τη διάρκεια του οποίου θα βουτήξει βαθύτερα στα αχαρτογράφητα νερά της ηλεκτροκίνησης.

Η γαλλική εταιρεία προκειμένου να σηματοδοτήσει τη σταδιακή μετάβαση στη εναλλακτική αυτή μορφή ενέργειας προέβη σε ορισμένες μικρές, αλλά με ιδιαίτερη σημασία, αλλαγές στην επικοινωνιακή της πολιτική.

Αρχικά το σύνθημα της “INSPIRΕD BY YOU” που ξεκίνησε το 2017 και σημαίνει «έμπνευση από εσάς» αλλάζει σε “INSPIRËD BY YOU ALL”. Η προσθήκη της λέξης ALL (όλα) εκφράζει την επιθυμία της Citroen να κάνει τα επερχόμενα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της περισσότερο mainstream και πιο προσιτά το 2020.

Παρατηρήστε επίσης  ότι το γράμμα “E” στη λέξη INSPIRΕD απέκτησε διαλυτικά. Σύμφωνα με τη Citroen τα διαλυτικά στο γράμμα “ë” έχουν διπλή σημασία. Παραπέμπουν στη γαλλική γραφή του ονόματος Citroën και της λέξης ëlectric (ηλεκτρικό).  

Παράλληλα διαλυτικά μπαίνουν και στο γράμμα “ḧ” του λογότυπου “ḧybrid”, το οποίο θα τοποθετείται στην πόρτα του χώρου αποσκευών όλων των υβριδικών μοντέλων της Citroen, ενώ ντεμπούτο έκανε τον περασμένο Νοέμβριο πάνω στην υβριδική έκδοση του C5 Aircross.

Με μια αινιγματική δήλωση της η Citroën μας καλεί να μείνουμε συντονισμένοι, καθώς στις 27 Φεβρουαρίου θα αποκαλύψει ένα νέο ορόσημο, χωρίς να αναφέρει καμία σχετική πληροφορία. Με δεδομένο ότι εντός του 2020 αναμένονται συνολικά 6 εξηλεκτρισμένα μοντέλα της κάπου πάει το μυαλό μας…

 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…