Είστε εδώ

News

Citroen: Έφτιαξε δική της Monopoly και επιτραπέζια παιχνίδια

του Γιώργου Ψαρρά

Η Citroen μας είχε προετοιμάσει για τις εκπλήξεις που θα δούμε από αυτή εντός του 2019, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 ετών της, ωστόσο αυτό δεν το περιμέναμε.

Η γαλλική εταιρεία λοιπόν επιστρατεύοντας όλη τη φαντασία της πήρε το διαχρονικά διάσημο επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly και το προσάρμοσε στο προφίλ και στην ιστορία της.

Τι ακριβώς εννοούμε; Στη Monopoly της Citroen που διατίθεται από τη Hasbro σε γαλλική και αγγλική έκδοση ισχύουν οι γνωστοί κανόνες του παιχνιδιού, ωστόσο οι παίκτες αντί για δρόμους στο Παρίσι αγοράζουν εμβληματικά της μοντέλα όπως π.χ το 2CV.

Παράλληλα οι σταθμοί αντικαθίστανται από τα πρωτότυπα μοντέλα Activa 1, C-Metisse, GTbyCitroen και CXperience, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας από πρατήρια υγρών καυσίμων και ασφαλιστική εταιρεία, ενώ ο φόρος εισοδήματος και ο φόρος πολυτελείας από τις πληρωμές σε χώρους στάθμευσης και σε διόδια αυτοκινητόδρομων.

Σύμφωνα με τη Citroen η Monopoly της που κοστίζει 50 ευρώ υπόσχεται ευχάριστες ώρες διασκέδασης σε ενήλικους και παιδιά άνω των 8 ετών.

Πιο φτηνό είναι το «μικρό κουίζ» της Citroen, αξίας 6 ευρώ, το οποίο περιέχει 80 ερωτήσεις σχετικές με ιστορικά της μοντέλα και με τις τεχνολογικές καινοτομίες που λάνσαρε από το 1919 μέχρι σήμερα.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης το παιχνίδι “Top Trumps” το οποίο περιέχει 30 κάρτες με παλαιότερα και σύγχρονα μοντέλα της Citroen, ενώ πάνω τους αναγράφονται τα χαρακτηριστικά τους. Ο παίκτης που κερδίζει είναι αυτός που έχει την κάρτα με τη μεγαλύτερη αξία, ενώ τελικός νικητής είναι αυτός που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες κάρτες.

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.