Είστε εδώ

News

Cigarette Racing - AMG: Φτάσανε τους 1.600 ίππους

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes – AMG και η εταιρεία κατασκευής σκαφών Cigarette Racing εργάστηκαν από κοινού για τη δημιουργία ενός νέου σκάφους το οποίο θα είναι το ενδέκατο μιας συνεργασίας που μετράει αρκετά χρόνια.

Η ονομασία του είναι 41’ AMG Carbon Edition και η αποκάλυψή του έγινε στο Μαϊάμι στο πλαίσιο διεθνούς έκθεσης σκαφών. Η έμπνευση για τη δημιουργία του προέρχεται από το μοντέλο Mercedes-AMG GT 63 S 4-door Coupé ενώ στη σχεδίασή του έχουν εμπλακεί και σχεδιαστές της Mercedes – Benz.

Κοινό σημείο των δύο δημιουργιών είναι η προσπάθεια εξοικονόμησης βάρους μέσω της χρήσης υλικών όπως τα ανθρακονήματα. Πέρα από τη μείωση του βάρους η χρήση ανθρακονημάτων έχει φέρει το κέντρο βάρους του σκάφους πιο χαμηλά, στοιχείο που βοηθά την πραγματοποίηση ελιγμών σε υψηλές ταχύτητες, κάτι το οποίο ισχύει και για τον κόσμο των αυτοκινήτων.

Η εξοικονόμηση βάρους στο μήκους 12.5 μέτρων σκάφος σε σχέση με το GT R Performance του 2017 φτάνει τα 250 κιλά. Τα ανθρακονήματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορα σημεία όπως το κατάστρωμα, το πηδάλιο και η οροφή.

Όσον αφορά την κίνηση του 41’ AMG Carbon Edition έχουν χρησιμοποιηθεί τέσσερις εξωλέμβιες μηχανές Mercury Racing 400R οι οποίες αποδίδουν 400 ίππους η κάθε μία με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 1.600 ίππους. Σε συνδυασμό με το χαμηλό του βάρος το σκάφος έχει μέγιστη ταχύτητα 142 χλμ./ώρα. Μπορεί στον κόσμο των αυτοκινήτων να μη φαίνονται πολλά όμως για τη θάλασσα αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο νούμερο.

Μάλιστα, η ταχύτητα αυτή μπορεί να επιτευχθεί με 8 επιβάτες. Σε ταχύτητες ταξιδιού το 41’ AMG Carbon Edition μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 20 επιβάτες.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.