Είστε εδώ

News

BMW: Μόνιμη καταγραφή συμβάντων (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Τον τελευταίο καιρό η BMW εξοπλίζει τα μοντέλα που ανήκουν στις Σειρές 3, 7 και 8, καθώς και τις Χ5 και Χ7 με το σύστημα BMW Drive Recorder, το οποίο είναι ενσωματωμένο στην πιο πρόσφατη έκδοση του iDrive, εκείνη με τον αριθμό 7.0.

Σκοπός του συστήματος είναι να λειτουργήσει ως dashcam, ώστε να είναι πιο εύκολο να βρεθούν οι αιτίες πίσω από κάποιο ατύχημα. Οι dashcam είναι κάμερες που τοποθετούνται στο εμπρός παρμπρίζ (σπανιότερα και στο πίσω), ώστε να καταγράφουν συνεχώς την κυκλοφορία και να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σε περίπτωση ατυχήματος.

Όμως, ποιες κάμερες θα χρησιμοποιηθούν; Σε αρκετά μοντέλα της εταιρείας υπάρχουν τέσσερις κάμερες των οποίων η εικόνα συνδυάζεται, ώστε ο οδηγός να έχει πανοραμική εικόνα του αυτοκινήτου (σα να στεκόταν από πάνω), προκειμένου να είναι πιο εύκολη η κίνησή του σε δρόμους στενούς ή με εμπόδια, αλλά και για να διευκολύνεται στο παρκάρισμα.

Ο οδηγός επιλέγει αν θα χρησιμοποιεί μόνο μία ή όλες τις κάμερες. Σε περίπτωση ατυχήματος, το σύστημα το ανιχνεύει και φροντίζει να διατηρήσει στη μνήμη του βίντεο συνολικής διάρκειας 40 δευτερολέπτων, 20 δευτερόλεπτα πριν το ατύχημα και 20 δευτερόλεπτα μετά. Αυτά τα βίντεο μπορούν να προβληθούν στο infotainment του αυτοκινήτου ή μπορεί να να τα πάρει ο χρήστης με κάποιο USB flash.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Οι Νεβίλ-Γκιολσούλ κερδίζοντας και τις 4 Ειδικές Διαδρομές του τελευταίου σκέλους του ράλι Μόντε Κάρλο, είναι οι μεγάλοι νικητές στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Ήταν η πρώτη νίκη της Hyundai στο Μόντε Κάρλο, η πρώτη των Νεβίλ-Γκιολσούλ και η 13η στην καριέρα τους. 

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Με 4 Ειδικές Διαδρομές να αποτελείται το 4ο και τελευταίο σκέλος του ράλι Μόντε Κάρλο, 60 πληρώματα από τα 76 ξεκίνησαν για τον κύκλο Μόντε Κάρλο-Μόντε Κάρλο. 

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Το 4ο και τελευταίο σκέλος θα κρίνει τον νικητή του φετινού ράλι Μόντε Κάρλο καθώς τρία πληρώματα παίζουν για την πρώτη θέση μετά και το τέλος του 3ουσκέλους που ολοκληρώθηκε στο μικρό πριγκιπάτο της μεσογείου.  

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Έφτασαν στο Μόντε Κάρλο οι Νίκος Παυλίδης-Άλαν Χάριμαν με το Peugeot208 και θα εκκινήσουν από την 41η θέση της γενικής κατάταξης για τις τέσσερις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Στο δρόμο προς το Μόντε Κάρλο είναι το 3ο σκέλος του αγώνα , που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από τη πόλη Γκαπόπου βρίσκεται ο χώρος του service park. 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου περιλαμβάνει 4 Ειδικές Διαδρομές,2 επαναλαμβανόμενες,συνολικού μήκους 75.2 χλμ. 

Porsche

Αν μπορούσατε να πάρετε κάποιο από τα ιστορικά και σύγχρονα μοντέλα που βρίσκονται στο μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη, ποιο θα επιλέγατε;

Formula 1 - Γκραν Πρι Κίνας

Ο κοροναϊός που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες σταδιακά, απειλεί τη διοργάνωση του Γκραν Πρι της Σανγκάης, αν μέχρι το τριήμερο 17 – 19 Απριλίου δεν έχει υπάρξει επαρκής αντιμετώπιση.

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Στην 42η θέση σε σύνολο 82 συμμετεχόντων συνεχίζουν οι Νίκος Παυλίδης-Άλαν Χάριμαν με το Peugeot208 στο ράλι Μόντε Κάρλο, μετά το τέλος του 2ου σκέλους. 

Βρίσκονται μάλιστα στην 6η θέση της κλάσης RC4 στην οποία συνεχίζουν 20 πληρώματα. 

Volvo

Μετά το facelift που δέχτηκε το 2019, το επόμενο βήμα στην πορεία του XC90 είναι να υπάρξει μία νέα γενιά, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί το 2022.

Tesla

Η Tesla είναι βάσει χρηματιστηριακής αξίας η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις είναι πολύ χαμηλότερες από τους περισσότερους ανταγωνιστές της.