Είστε εδώ

News

BMW - Daimler: Συνεργασία ύψους 1 δις ευρώ

του Σωτήριου Χάλλα

Οι BMW και Daimler ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη δημιουργία ενός εταιρικού σχήματος το οποίο θα ασχολείται με υπηρεσίες μετακίνησης που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη.

Για την κάλυψη όλου του φάσματος θα δημιουργηθούν πέντε επιμέρους υπηρεσίες με τις ονομασίες ReachNow, ChargeNow, FreeNow, ParkNow και ShareNow.

Η ReachNow θα βοηθάει τους χρήστες να βρουν όλους τους πιθανούς τρόπους μετακίνησης από ένα σημείο σε ένα άλλο όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τη χρήση κοινόχρηστου αυτοκινήτου, την παραλαβή από κάποιον άλλο οδηγό που πηγαίνει στο ίδιο σημείο ή ακόμα και την ενοικίαση ποδηλάτου ενώ θα κάνει εφικτή και την πληρωμή του ανάλογου αντίτιμου.

Με την ChargeNow οι χρήστες θα μπορούν να ενημερωθούν για το πού υπάρχουν φορτιστές ώστε να γεμίσουν τις μπαταρίες του ηλεκτρικού τους αυτοκινήτου. Ακόμα, μέσα από την υπηρεσία θα μπορεί να γίνεται και η πληρωμή ώστε να γίνεται πιο εύκολα όλη η διαδικασία. Αυτή τη στιγμή στη βάση δεδομένων της ChargeNow υπάρχουν καταχωρημένοι 100.000 σταθμοί φόρτισης σε 25 χώρες.

Η FreeNow θα χρησιμοποιείται από άτομα που θέλουν να μετακινηθούν με κάποιου είδους μίσθωση όπως ταξί, υπηρεσία σωφέρ, ενοικίαση αυτοκινήτου ή ακόμα και ηλεκτρικά scooters. Αυτή τη στιγμή μέσα από την υπηρεσία εξυπηρετούνται 21 εκατομμύρια πελάτες και 250.000 οδηγοί στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Ο σκοπός της υπηρεσίας ParkNow είναι αρκετά προφανής όμως δεν περιορίζεται απλά στην ανεύρεση κάποιας άδειας θέσης για να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας. Μέσα από αυτήν ο χρήστης μπορεί να κάνει κράτηση της θέσης στάθμευσης, να ενημερώνει σχετικά με τις ώρες που θα τη χρησιμοποιήσει καθώς και να μπαίνει – βγαίνει σε δημόσια parking χωρίς να βγάζει εισιτήριο αφού η χρέωση θα γίνεται αυτόματα. Στόχος είναι να μειωθεί η κίνηση στις πόλεις (το 1/3 οφείλεται στα αυτοκίνητα που ψάχνουν να παρκάρουν) και κατά συνέπεια η μόλυνση του αέρα. Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική οι πελάτες τη ParkNow φτάνουν τα 30 εκατομμύρια.

Τέλος, μέσω της ShareNow θα μπορεί κάποιος να κλείσει, να πληρώσει και να χρησιμοποιήσει ένα αυτοκίνητο για όση ώρα το χρειάζεται και στη συνέχεια να τα αφήσει για τον επόμενο. Όλα αυτά, μέσα από το smartphone του. Αυτή τη στιγμή τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας είναι 20.000 σε 31 πόλεις σε όλο τον κόσμο με τους χρήστες να φτάνουν τα 4 εκατομμύρια.

Μέσω της συνεργασίας τους, BMW και Daimler θα επενδύσουν 1 δισεκατομμύριο ευρώ ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις πέντε παραπάνω υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή η κάθε εταιρεία διαθέτει τις δικές της προτάσεις είτε σε όλες, είτε σε κάποιες από τις κατηγορίες όμως η συμφωνία προβλέπει ότι όλες θα ενωθούν υπό τη σκέπη αυτών των πέντε.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S. 

Ford

Κάθε καλοκαίρι η χρήση αντηλιακών αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς όλοι θέλουμε  να προστατευτούμε από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία όταν βρισκόμαστε στις παραλίες ή ακόμα και όταν περπατάμε στις πόλεις.

24 Ώρες του Λε Μαν

Η Toyota Hybrid TS 050 με τον αριθμό 7 θα ξεκινήσει από την pole position του φημισμένου 24ωρου γαλλικού αγώνα.
Κομπαγιάσι, Κονγούει και Χοσέ  Μαρία Λόπεθ είναι οι τρεις οδηγοί που θα μοιραστούν το bucket του ιαπωνικού αυτοκινήτου .