Είστε εδώ

News

BMW - Daimler: Συνεργασία ύψους 1 δις ευρώ

του Σωτήριου Χάλλα

Οι BMW και Daimler ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη δημιουργία ενός εταιρικού σχήματος το οποίο θα ασχολείται με υπηρεσίες μετακίνησης που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη.

Για την κάλυψη όλου του φάσματος θα δημιουργηθούν πέντε επιμέρους υπηρεσίες με τις ονομασίες ReachNow, ChargeNow, FreeNow, ParkNow και ShareNow.

Η ReachNow θα βοηθάει τους χρήστες να βρουν όλους τους πιθανούς τρόπους μετακίνησης από ένα σημείο σε ένα άλλο όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τη χρήση κοινόχρηστου αυτοκινήτου, την παραλαβή από κάποιον άλλο οδηγό που πηγαίνει στο ίδιο σημείο ή ακόμα και την ενοικίαση ποδηλάτου ενώ θα κάνει εφικτή και την πληρωμή του ανάλογου αντίτιμου.

Με την ChargeNow οι χρήστες θα μπορούν να ενημερωθούν για το πού υπάρχουν φορτιστές ώστε να γεμίσουν τις μπαταρίες του ηλεκτρικού τους αυτοκινήτου. Ακόμα, μέσα από την υπηρεσία θα μπορεί να γίνεται και η πληρωμή ώστε να γίνεται πιο εύκολα όλη η διαδικασία. Αυτή τη στιγμή στη βάση δεδομένων της ChargeNow υπάρχουν καταχωρημένοι 100.000 σταθμοί φόρτισης σε 25 χώρες.

Η FreeNow θα χρησιμοποιείται από άτομα που θέλουν να μετακινηθούν με κάποιου είδους μίσθωση όπως ταξί, υπηρεσία σωφέρ, ενοικίαση αυτοκινήτου ή ακόμα και ηλεκτρικά scooters. Αυτή τη στιγμή μέσα από την υπηρεσία εξυπηρετούνται 21 εκατομμύρια πελάτες και 250.000 οδηγοί στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Ο σκοπός της υπηρεσίας ParkNow είναι αρκετά προφανής όμως δεν περιορίζεται απλά στην ανεύρεση κάποιας άδειας θέσης για να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας. Μέσα από αυτήν ο χρήστης μπορεί να κάνει κράτηση της θέσης στάθμευσης, να ενημερώνει σχετικά με τις ώρες που θα τη χρησιμοποιήσει καθώς και να μπαίνει – βγαίνει σε δημόσια parking χωρίς να βγάζει εισιτήριο αφού η χρέωση θα γίνεται αυτόματα. Στόχος είναι να μειωθεί η κίνηση στις πόλεις (το 1/3 οφείλεται στα αυτοκίνητα που ψάχνουν να παρκάρουν) και κατά συνέπεια η μόλυνση του αέρα. Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική οι πελάτες τη ParkNow φτάνουν τα 30 εκατομμύρια.

Τέλος, μέσω της ShareNow θα μπορεί κάποιος να κλείσει, να πληρώσει και να χρησιμοποιήσει ένα αυτοκίνητο για όση ώρα το χρειάζεται και στη συνέχεια να τα αφήσει για τον επόμενο. Όλα αυτά, μέσα από το smartphone του. Αυτή τη στιγμή τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας είναι 20.000 σε 31 πόλεις σε όλο τον κόσμο με τους χρήστες να φτάνουν τα 4 εκατομμύρια.

Μέσω της συνεργασίας τους, BMW και Daimler θα επενδύσουν 1 δισεκατομμύριο ευρώ ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις πέντε παραπάνω υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή η κάθε εταιρεία διαθέτει τις δικές της προτάσεις είτε σε όλες, είτε σε κάποιες από τις κατηγορίες όμως η συμφωνία προβλέπει ότι όλες θα ενωθούν υπό τη σκέπη αυτών των πέντε.

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.