Είστε εδώ

News

Awain: Κλειδί αυτοκινήτου αξίας 500.000 ευρώ

του Σωτήριου Χάλλα

Οι περισσότεροι από εμάς το κλειδί του αυτοκινήτου το χρησιμοποιούμε ως ένα εργαλείο για να κλειδώνουμε και να ξεκλειδώνουμε το αυτοκίνητό μας καθώς και να εκκινούμε τον κινητήρα.

Ωστόσο, μια εταιρεία από τη Φινλανδία με την ονομασία Awain το βλέπει ως κόσμημα αλλά και σύμβολο πλούτου και υπεροχής. Γι’ αυτό το λόγο προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν το κλειδί τους με μία από τις τρεις επιλογές που προσφέρει.

Βέβαια, οι τιμές των τριών προτάσεων των Φινλανδών φτάνουν τις 49.000 ευρώ, 89.000 ευρώ και 500.000 ευρώ και όχι δεν έχουμε κάνει κάποιο λάθος στα μηδενικά. Μπορεί οι τιμές να φαίνονται εξωφρενικές όμως υπάρχει λόγος που είναι τόσο υψηλές.

Για την κατασκευή κάθε κλειδιού η εταιρεία υποστηρίζει ότι δαπανώνται 100 έως 300 ώρες ενώ το προσωπικό της αποτελείται από ωρολογοποιούς, κοσμηματοπώλες και μηχανολόγους μηχανικούς ενώ και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ο ορισμός της πολυτέλειας.

Ξεκινώντας από την πιο φτηνή επιλογή των 49.000 ευρώ η οποία ονομάζεται Quantum, συναντάμε δέρμα ή ξύλο (ανάλογα με τις επιλογές του πελάτη), 175 γρ. χρυσού 18 καρατίων και 354 διαμάντια συνολικού βάρους 3.6 καρατίων.

Η μεσαία επιλογή είναι η Serenity των 89.000 ευρώ. Σε αυτό το κλειδί συναντάμε πάλι 175 γρ. χρυσού 18 καρατίων όμως τα διαμάντια έχουν γίνει 1.250 και το συνολικό τους βάρος φτάνει τα 20 καράτια.

Τέλος, η ναυαρχίδα της εταιρείας ονομάζεται Phantom, κοστίζει 500.000 ευρώ (περισσότερα από το ομώνυμο μοντέλο της Rolls – Royce) και εκτός από τα 175 γρ. χρυσού 18 καρατίων φέρει διαμάντια τριγωνικής αλλά και κυκλικής κοπής των οποίων το συνολικό βάρος αγγίζει τα 34.5 καράτια.

Φυσικά μία τέτοια εταιρεία δε θα μπορούσε να ασχολείται με όλες τις μάρκες αυτοκινήτων οπότε έχει επιλέξει κάποιες. Οι μάρκες στις οποίες κατέληξε είναι οι Bugatti, Bentley, Aston Martin, Maserati, Lamborghini, McLaren, Maybach, Rolls-Royce, Porsche και Mercedes-Benz ωστόσο αν κάποιος επιθυμεί να παραγγείλει ένα κλειδί και η μάρκα του αυτοκινήτου του δεν είναι στη λίστα μπορεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία.

Κάθε κλειδί της Awain είναι κατασκευασμένο στο χέρι, αποτελεί κομμάτι περιορισμένης παραγωγής και συνοδεύεται από πλήρη πιστοποιητικά, υπογραφή και αρίθμηση.

Το μπλε κλειδί είναι το Phantom, το καφέ κλειδί που έχει και ξύλο είναι το Serenity και το μπορντώ είναι το Quantum.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.