Είστε εδώ

News

Αγορά αυτοκινήτου: Στα δίχτυα του Covid-19

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Δύσκολη εποχή για το αυτοκίνητο. Μόνο για το αυτοκίνητο θα συμπληρώσουμε; Η όλη ιστορία είναι πώς θα είναι τα πράγματα μετά από αυτό που βιώνουμε. 

Πώς θα «μιλήσει» η αγορά, θα υπάρχει ρευστότητα; Προς το παρόν ο Απρίλιος θα είναι άλλος ένας μήνας «Μένουμε Σπίτι», ελπίζοντας η πανδημία να αποτελέσει παρελθόν. ‘Ετσι όπως ήρθε ξαφνικά στα μέσα Μαρτίου και τα σάρωσε όλα, έτσι γρήγορα να ξαναμπεί μπροστά ο μηχανισμός της καθημερινότητας. 

Δύσκολο, εύκολο, ο χρόνος θα το δείξει όπως ο Μάρτιος έδειξε 3.746 ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων σε ένα κύκλο 18 ημερών καθώς μετά αρχίσαν τα απαγορευτικά μέτρα με κλειστά καταστήματα κ.λπ. Οι ταξινομήσεις ήταν  4.192 λιγότερα αυτοκίνητα από τον Φεβρουάριο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ειδικά το 3μηνο Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος είναι οι μήνες των εταιριών ενοικιάσεων λόγω καλοκαιρινής σεζόν. Αλλά για ποια καλοκαιρινή σεζόν μιλάμε, αφού όλα βρίσκονται στον παρονομαστή των ακυρώσεων. 

Η ελπίδα όμως πάντα υπάρχει και αυτή μας οδηγεί…

Στο top 5 πρώτο ήταν το Toyota Yaris με 279 μονάδες και ακολούθησαν Toyota Aygo με 234, Citroen C3 με 121, Opel Corsa 116 και Hyundai i10.

Αναλυτικά οι ταξινομήσεις με τις πωλήσεις λιανικής να είναι 2.156 αυτοκίνητα και οι εταιρικές 1.590. 

Σχετικά άρθρα

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.