Είστε εδώ

New Models

Volvo: Θα γίνει crossover το νέο V40;

του Σωτήριου Χάλλα

Η παραγωγή του V40 θα σταματήσει το καλοκαίρι και η Volvo ήδη ετοιμάζεται για τον διάδοχο του επιτυχημένου μοντέλου της ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένα μοντέλο με μεγαλύτερο ύψος.

Η αλλαγή αυτή επιβάλλεται από τις νέες αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών οι οποίοι πλέον έχουν στραφεί στην αγορά ψηλών αυτοκινήτων τύπου SUV τα οποία καταγράφουν συνεχώς μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, σύμφωνα με τον επικαφαλής της Volvo Ευρώπης, Lex Kerssemakers.

Ο Kerssemakers είπε, επιπλέον, ότι το αυξημένο ύψος εξασφαλίζει ότι θα υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος ώστε μελλοντικά να τοποθετηθούν μπαταρίες που θα προσφέρουν αυτονομία τουλάχιστον 300 χλμ.

Ακόμα, με το νέο V40 η Volvo πετυχαίνει δύο στόχους. Ο ένας είναι ότι πλέον κανένα μοντέλο της δε θα βασίζεται σε πλατφόρμα της Ford (κατάλοιπο από όταν η σουηδική εταιρεία ανήκε στην αμερικανική) και ο δεύτερος ότι με το αυξημένο ύψος δε θα έχει ως άμεσους αντιπάλους τα BMW Σειρά 1, Mercedes A-Class και Audi A3 αφού η πρότασή της θα είναι διαφορετική.

Προς το παρόν οι σχεδιαστές της εταιρείας δεν έχουν καταλήξει σε κάτι οριστικό σχετικά με τη μορφή του νέου μοντέλου και ο Kerssemakers αναφέρει ότι οι Σουηδοί θέλουν να είναι σίγουροι πριν πάρουν την οριστική απόφαση αφού δε θέλουν το αυτοκίνητο να δείχνει παλιό μετά από 2-3 χρόνια.

Στην εικόνα βλέπουμε το πρωτότυπο Concept 40.2 με το οποίο αναμένεται να έχει πολλά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία το νέο V40.

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.