Είστε εδώ

New Models

Volkswagen: Γιατί δεν άλλαξε πλατφόρμα το νέο Passat;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο διευθύνων σύμβουλος της VW Βορείου Αμερικής, Scott Keogh, υπερασπίστηκε την απόφαση της εταιρείας λεγοντας ότι οι αγοραστές του μοντέλου δεν πρόκειται να καταλάβουν ότι η βάση του αυτοκινήτου παραμένει η ίδια συμπληρώνοντας ότι οι αγοραστές δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια πλατφόρμα όπως η MQB και σε μια όπως η PQ23 στην οποία “πατάει” το Passat.

Επιπλέον, ένας ακόμα σημαντικός λόγος για αυτή την απόφαση των Γερμανών έπαιξαν και οι χαμηλές πωλήσεις όλης της κατηγορίας στην οποία ανήκει το Passat, του γερμανικού μοντέλου συμπεριλαμβανομένου.

Πιο αναλυτικα, η κορυφαία χρονιά όσον αφορά τις πωλήσεις του Passat ήταν το 2012 με 117.023 μονάδες. Από τότε, κάθε χρόνο οι πωλήσεις είναι μειωμένες φτάνοντας το 2018 τις 41.401 μονάδες.

Η κάθε εταιρεία έχει κάποιο συγκεκριμένο ποσό να διαθέσει για την ανάπτυξη νέων μοντέλων οπότε αν περιμένει ότι δε θα πουλήσει αρκετά τότε αναγκάζεται ή να βρει τρόπους μείωσης του κόστους ή να αποχωρήσει όπως έχουν κάνει άλλες εταιρείες οι οποίες πλέον δεν έχουν παρουσία στην κατηγορία των sedan στις Η.Π.Α.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.