Είστε εδώ

New Models

Toyota: Πρώτες επίσημες εικόνες της Supra

του Σωτήριου Χάλλα

Έχουμε δει αρκετές φορές να διαρρέουν επίσημες φωτογραφίες κάποιου νέου μοντέλου λίγο πριν αυτό παρουσιαστεί και το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της νέας Supra την οποία η Toyota θα παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ που θα πραγματοποιηθεί στις 14 – 27 Ιανουαρίου.

Στις εικόνες μπορούμε να διακρίνουμε στοιχεία της εμφάνισης του μοντέλου όπως τις τρεις μεγάλες εισαγωγές αέρα στο κάτω μέρος της μάσκας και τα λεπτά LED φώτα. Επίσης, μπροστά υπάρχει splitter και στα άκρα ξεχωρίζουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα για την καλύτερη διαχείριση του αέρα.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω παρατηρούμε ότι πάνω από τα φτερά υπάρχουν αεραγωγοί και ότι το παρμπρίζ έχει έντονη κλίση. Ακόμα, ξεχωρίζει η οροφή που είναι σαν φουσκωμένη πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, οι πλαϊνές ποδιές για βελτιωμένη διαχείριση του αέρα και οι τροχοί ελαφρού κράματος οι οποίοι φέρουν φρένα υψηλών επιδόσεων.

Το πίσω μέρος είναι ιδιαίτερα έντονο με τη μεγάλη αεροτομή και τα λεπτά φωτιστικά σώματα. Επίσης, υπάρχει μεγάλος διαχύτης και κεντρικά τοποθετημένο φως φρένου. Τέλος, ο προσανατολισμός της νέας Supra γίνεται έκδηλος από τις δύο εξατμίσεις που είναι τοποθετημένες στα άκρα του προφυλακτήρα.

Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση προς το παρόν πέραν των δηλώσεων του αρχιμηχανικού της Toyota, Τετσούγια Τάντα, ο οποίος είχε πει ότι μεταξύ άλλων θα χρησιμοποιηθούν και κάποιοι εξακύλινδροι εν σειρά κινητήρες από την BMW. Συγκριτικά, στη Z4 M40i η απόδοση φτάνει τους 387 ίππους και τα 500 Nm.

Πρέπει να περιμένουμε μέχρι την έκθεση για να δούμε αν το ίδιο μοτέρ θα μπει και κάτω από το καπό του ιαπωνικού μοντέλου.

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.