Είστε εδώ

New Models

TOGG : Το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Σιγά μην έχανε την ευκαιρία ο Ταγίπ Ερτογάν, και δεν παρουσίαζε το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας από την νεοιδρυθείσα εταιρία TOGG(Turkey's Automobile Initiative Group).

Εδώ που τα λέμε το αντίθετο θα ήταν έκπληξη, για ένα τέτοιο γεγονός που έδωσαν το παρών περισσότεροι από 2.000 προσκεκλημένοι. 

Η TOGG ιδρύθηκε στις 28 Ιουνίου 2018 και στη δύση του 2019 παρουσίασε δύο αυτοκίνητα, ένα sedan (πουλάνε πολύ καλά τα 4θυρα στην Τουρκία) καθώς και ένα SUV.

Τα αυτοκίνητα, σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν στην Τουρκία (κάπου εκεί παίζει και το studio Pininfarina) με στόχο το 2022 να είναι στις βιτρίνες ενώ έως το 2030 η TOGG θα έχει λανσάρει 5 διαφορετικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Πρόκειται για αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν, εξελίχθηκαν και θα κατασκευαστούν στην Τουρκία στο εργοστάσιο της TOGG που θα προσφέρει 20.000 νέες θέσεις εργασίας  και εισφορά 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ΑΕΠ (ακαθάριστο εθνικό προϊόν) της χώρας.

Πάντως η Τουρκία κατόρθωσε για άλλη μία φορά να βρίσκεται στις ειδήσεις των διεθνών ΜΜΕ σε μια εποχή που όλα έχουν ντυθεί στα γιορτινά, με χιλιάδες χριστουγεννιάτικά φωτάκια να περιτριγυρίζουν τα πανύψηλα στολισμένα δένδρα. 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.