Είστε εδώ

New Models

Subaru: Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της

του Σωτήριου Χάλλα

Η Subaru αποκάλυψε το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της, το Crosstrek Hybrid, του οποίου το επίσημο ντεμπούτο αναμένεται να γίνει στην έκθεση του Λος Άντζελες που θα διαρκέσει από 30 Νοεμβρίου μέχρι 9 Δεκεμβρίου.

Το υβριδικό σύνολο του νέου Crosstrek Hybrid ονομάζεται StarDrive και αποτελείται από boxer κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 2.0 λίτρων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η κίνηση πηγαίνει μόνιμα και στους τέσσερις τροχούς μέσω συστήματος συμμετρικής τετρακίνησης ενώ για τη μετάδοση της ισχύος χρησιμοποιείται αυτόματο κιβώτιο Lineartronic συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT).

Τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ εκτός από την κίνηση του αυτοκινήτου έχουν και άλλους ρόλους. Ο ένας από τους δύο χρησιμοποιείται και ως μίζα αλλά και ως γεννήτρια για να φορτίσει την μπαταρία ιόντων λιθίου των 8.8 kWh ενώ το δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ αναλαμβάνει τη φόρτιση της μπαταρίας μέσω της ενέργειας που παράγεται κατά το φρενάρισμα.

Ο παραπάνω συνδυασμός προσφέρει στο Crosstrek Hybrid ισχύ 150 ίππων όμως λόγω των χαρακτηριστικών που του προσδίδουν οι ηλεκτροκινητήρες καταφέρνει να κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε μικρότερο κατά 1 δευτερόλεπτο χρόνο σε σχέση με το συμβατικό Crosstrek του οποίου η ισχύς είναι 154 ίπποι.

Ακόμα, το Crosstrek Hybrid μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 27 χιλιόμετρα και με μέγιστη ταχύτητα τα 104 χλμ./ώρα ενώ η συνολική αυτονομία φτάνει τα 772 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli. 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Στο πλαίσιο του 19ου συνεδρίου μάρκετινγκ αεροδρομίου Αθηνών, το ΔΑΑ επιβράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Α