Είστε εδώ

New Models

Skoda Vision IN: Υπάρχει μια έκπληξη στο εσωτερικό του (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Στις αρχές του Ιανουαρίου η Skoda μας αποκάλυψε τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου Vision IN, μέσα από τα οποία είδαμε ότι η εξωτερική του σχεδίαση θα είναι ιδιαίτερα δυναμική.

Καθώς πλησιάζουμε στην πλήρη αποκάλυψη του νέου Vision IN, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δυο εβδομάδες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Auto Expo 2020 στο Νέο Δελχί (5-12 Φεβρουαρίου) η τσέχικη εταιρεία μας δείχνει μέσα από το παρακάτω σύντομο video ορισμένες ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές του λεπτομέρειες.

Στα σχετικά πλάνα προλαβαίνουμε να παρατηρήσουμε τους στενόμακρους Led εμπρός προβολείς, τη μεγάλη μάσκα με τις διπλές κάθετες γρίλιες που φωτίζονται όπως και το πρόγραμμα της, τις ραφές στα δερμάτινα καθίσματα, τη μεγάλη κεντρική οθόνη αφής, το ψηφιακό πίνακα οργάνων, το κρυστάλλινο φινίρισμα στο λογότυπο της Skoda που είναι και αυτό φωτιζόμενο, το πολυλειτουργικό τιμόνι με τις δυο ακτίνες καθώς επίσης και τα πίσω Led που αποτελούνται από δυο λεπτές παράλληλες γραμμές.

Αυτό ωστόσο που μαγνητίζει τα βλέμματα και εξάπτει την περιέργεια είναι ένας μικρός ρομβικού σχήματος κρύσταλλος κάθετα τοποθετημένος στο κέντρο του ταμπλό, πίσω από την οθόνη αφής, ο οποίος δε ξέρουμε αν θα έχει και κάποια άλλη χρησιμότητα πέρα από διακοσμητική. Τον εν λόγω κρύσταλλο τον είχαμε δει να αποτυπώνεται και στο σκίτσο από το εσωτερικό του νέου Vision IN που είχε δημοσιεύσει η Skoda τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ότι το  Vision  θα παρουσιαστεί αρχικά σε πρωτότυπη μορφή, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει εντός του 2020. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB A0 IN, την οποία και εγκαινιάζει. Το συμπαγών διαστάσεων νέο Vision IN θα έχει μήκος 4,26 μέτρα, ενώ έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της ινδικής αγοράς, όπου και αποκλειστικά θα πωλείται.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.