Είστε εδώ

New Models

Rivian: Εντυπωσιάζει το πρώτο SUV των Αμερικανών

του Σωτήριου Χάλλα

Η Rivian είναι μια σχετικά νέα εταιρεία καθώς ιδρύθηκε το 2009 που ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και παρουσιάζει στην έκθεση του Λος Άντζελες το πρώτο της SUV με την ονομασία R1S.

Το μοντέλο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ηλεκτρικό pick-up που παρουσίασε η εταιρεία σχεδόν ταυτόχρονα με την ονομασία R1T. Στοιχεία που ξεχωρίζουν τα δύο μοντέλα είναι (πέρα από την καρότσα) οι πιο μεγάλες πίσω πόρτες, η λιγότερο κάθετη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος και το πιο πρακτικό εσωτερικό που μπορεί να διαμορφωθεί μέχρι και σε επταθέσια διάταξη.

Όσον αφορά τα συστήματα κίνησης θα υπάρχουν τρεις συνδυασμοί. Με τον πρώτο να αποτελείται από μπαταρία χωρητικότητας 105 kWh που στέλνει την ενέργειά της σε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν για κάθε τροχό) με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 4 ίππους και τα 560 Nm ροπής. Με αυτή τη διαμόρφωση το 0-96 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 4.9 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 201 χλμ./ώρα ενώ η αυτονομία αγγίζει τα 386 χλμ.

Η επόμενη διαμόρφωση αποτελείται από μπαταρία 135 kWh με την ισχύ να φτάνει τους 764 ίππους και τα 1.120 Nm ροπής. Στην προκειμένη περίπτωση το 0-96 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 3.0 δευτερόλεπτα ενώ η αυτονομία ξεπερνάει τα 498 χλμ.

Η κορυφαία έκδοση όσον αφορά την αυτονομία έχει μπαταρία 180 kWh όμως η ισχύς είναι ελαφρώς μειωμένη στους 709 ίππους με τη ροπή να παραμένει σταθερή στα 1.120 Nm. Η ελαφρά μείωση της ισχύος σημαίνει ότι το 0-96 χλμ./ώρα χρειάζεται 0.2 δευτερόλεπτα περισσότερα όμως η μεγαλύτερη μπαταρία προσφέρει αυτονομία που ξεπερνάει τα 659 χλμ. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι και η μόνη που έχει πενταθέσια διάταξη.

Εντύπωση προκαλούν κάποια στοιχεία που έχει δώσει η εταιρεία σχετικά με το εσωτερικό του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα τις οθόνες του οι οποίες θα είναι τρεις. Η μία θα αντικαταστήσει τον πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12.3 ίντσες, η δεύτερη θα είναι για τους πίσω επιβάτες με διαγώνιο 6.8 ίντσες ενώ η τρίτη που θα αφορά το infotainment θα έχει διαγώνιο 15.6 ίντσες δηλαδή το ίδιο μέγεθος με την οθόνη ενός τυπικού laptop.

Τέλος, το R1S θα εξοπλίζεται με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Η στιγμή που θα ανοίξει η αυλαία για τις 14 φετινές παραστάσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι φτάνει.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, από την πόλη Γκαπ και όχι μπροστά από το Casino του Μόντε Κάρλο, δίνεται η εκκίνηση του ράλι Μόντε Κάρλο, πρώτος γύρος της σεζόν.

Hyundai i20 WRC

Τους προβολείς Laser τους πρωτοχρησιμοποίησε η M-Sport στα Ford Fiesta WRC, με τον Οζιέ να δηλώνει την πολύ άσπρη δέσμη που εκπέμπουν.

Στο φετινό ράλι Μόντε Κάρλο όπως προκύπτει από τις δοκιμές τα Hyundai i20 WRC θα είναι αυτά που θα ακολουθήσουν την επιλογή της M-Sport.

Alfa Romeo Sauber F1 Team

Η Alfa Romeo στο μαγικό κόσμο των αγώνων το 2019 γυρίζει σελίδα στην ιστορία της καθώς από τη φετινή χρονιά εντάχθηκε στην ομάδα ένας οδηγός, από τους πλέον ταλαντούχους που έχουν περάσει το σκαλί της Formula 1.

Ferrari 360 Modena

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα να καταλήγουν στον πάτο της θάλασσας ή κάποιας λίμνης με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να πρόκειται για λάθος όμως αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Maserati Levante Vulcano

Μια «έκρηξη» στυλ, εξατομίκευσης και δύναμης έρχεται από τη νέα έκδοση ονόματι “Vulcano” της Maserati Levante.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, το ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου), λόγω των καιρικών συνθηκών ο διαρκής πονοκέφαλος πληρωμάτων και αγωνιστικών διευθυντών είναι τα ελαστικά.

Καναδάς

Το να οδηγείς εν μέσω χιονοθύελλας είναι από μόνο του αρκετά επικίνδυνο ακόμα και αν ο δρόμος είναι καθαρισμένος οπότε σε περίπτωση που πρέπει να κινηθείς πάνω σε χιόνι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Tesla Model 3

Η Tesla έλαβε έγκριση τύπου για το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας της, το Model 3, το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και επίσημα την πώλησή του στην ευρωπαϊκή αγορά με την έγκριση να δίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Δανίας.

Renault

Στα στέκια της πόλης έχει ήδη αρχίζει να συζητιέται έντονα το Renault Twingo, καθώς ανανεώθηκε σε εμφανισιακό και εξοπλιστικό επίπεδο.