Είστε εδώ

New Models

Rivian: Εντυπωσιάζει το πρώτο SUV των Αμερικανών

του Σωτήριου Χάλλα

Η Rivian είναι μια σχετικά νέα εταιρεία καθώς ιδρύθηκε το 2009 που ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και παρουσιάζει στην έκθεση του Λος Άντζελες το πρώτο της SUV με την ονομασία R1S.

Το μοντέλο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ηλεκτρικό pick-up που παρουσίασε η εταιρεία σχεδόν ταυτόχρονα με την ονομασία R1T. Στοιχεία που ξεχωρίζουν τα δύο μοντέλα είναι (πέρα από την καρότσα) οι πιο μεγάλες πίσω πόρτες, η λιγότερο κάθετη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος και το πιο πρακτικό εσωτερικό που μπορεί να διαμορφωθεί μέχρι και σε επταθέσια διάταξη.

Όσον αφορά τα συστήματα κίνησης θα υπάρχουν τρεις συνδυασμοί. Με τον πρώτο να αποτελείται από μπαταρία χωρητικότητας 105 kWh που στέλνει την ενέργειά της σε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν για κάθε τροχό) με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 4 ίππους και τα 560 Nm ροπής. Με αυτή τη διαμόρφωση το 0-96 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 4.9 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 201 χλμ./ώρα ενώ η αυτονομία αγγίζει τα 386 χλμ.

Η επόμενη διαμόρφωση αποτελείται από μπαταρία 135 kWh με την ισχύ να φτάνει τους 764 ίππους και τα 1.120 Nm ροπής. Στην προκειμένη περίπτωση το 0-96 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 3.0 δευτερόλεπτα ενώ η αυτονομία ξεπερνάει τα 498 χλμ.

Η κορυφαία έκδοση όσον αφορά την αυτονομία έχει μπαταρία 180 kWh όμως η ισχύς είναι ελαφρώς μειωμένη στους 709 ίππους με τη ροπή να παραμένει σταθερή στα 1.120 Nm. Η ελαφρά μείωση της ισχύος σημαίνει ότι το 0-96 χλμ./ώρα χρειάζεται 0.2 δευτερόλεπτα περισσότερα όμως η μεγαλύτερη μπαταρία προσφέρει αυτονομία που ξεπερνάει τα 659 χλμ. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι και η μόνη που έχει πενταθέσια διάταξη.

Εντύπωση προκαλούν κάποια στοιχεία που έχει δώσει η εταιρεία σχετικά με το εσωτερικό του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα τις οθόνες του οι οποίες θα είναι τρεις. Η μία θα αντικαταστήσει τον πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12.3 ίντσες, η δεύτερη θα είναι για τους πίσω επιβάτες με διαγώνιο 6.8 ίντσες ενώ η τρίτη που θα αφορά το infotainment θα έχει διαγώνιο 15.6 ίντσες δηλαδή το ίδιο μέγεθος με την οθόνη ενός τυπικού laptop.

Τέλος, το R1S θα εξοπλίζεται με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας

Το έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές, θα το επισημάνουμε άλλη μία. Στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο καθώς όλα τελειώνουν με φόντο την καρό σημαία. 

Ράλι Σπριντ Μπράλου

Σε μια από τις ωραίες οδηγικά Ειδικές Διαδρομές πραγματοποιήθηκε το ράλι Σπριντ Μπράλου με διοργανωτή το σωματείο AΛΑΛ, που είχε νικητές τους Καμπύλη-Σταμέλο με Skoda Fabia S1600,. Ο αγώνας ήταν ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων ράλι Νοτίου Ελλάδος.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S.