Είστε εδώ

New Models

Renault: Γεμάτο τεχνολογία το νέο Clio

του Σωτήριου Χάλλα

Η Renault έχει σχεδόν έτοιμο το νέο Clio και φαίνεται ότι θα το παρουσιάσει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης που θα γίνει τον Μάρτιο στην ελβετική πόλη.

Η γαλλική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα παρουσίαζε τη νέα γενιά του εκπροσώπου της στη μικρή κατηγορία στην έκθεση του Παρισιού όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη. Στη συνέχεια είχε δώσει ως ημερομηνία παρουσίασης τον Ιανουάριο όμωςη σύλληψη Γκον άλλαξε και πάλι τον προγραμματισμό οπότε ως πιθανότερο σενάριο τώρα φαντάζει η Γενεύη.

Το νέο Clio δε θα χρησιμοποιεί καινούρια πλατφόρμα αλλά μία αναβαθμισμένη έκδοση της CMF η οποία χρησιμοποιείται και στην τωρινή γενιά. Ωστόσο οι αναβαθμίσεις θα επιτρέψουν στο γαλλικό μικρό να χρησιμοποιήσει νέα γκάμα κινητήρων.

Η πιο μικρή πρόταση θα είναι το γνώριμο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 0.9 λίτρων και πάνω από αυτό θα τοποθετείται ο νέος, επίσης υπερτροφοδοτούμενος, κινητήρας 1.3 λίτρων που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Daimler και τον έχουμε δει ήδη να χρησιμοποιείται στην A-Class με διάφορες ιπποδυνάμεις.

Φυσικά, ξεχωριστή πρόταση αποτελεί το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48 Volts που θα συνδυάζεται κατά πάσα πιθανότητα με τον βενζινοκινητήρα των 1.3 λίτρων. Εκτός των παραπάνω υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο.

Η εμφάνιση του νέου Clio θα βασιστεί σε εκείνη του Megane ωστόσο το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά θα δούμε ένα μοντέλο από την κατηγορία των μικρών να προσφέρεται με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Περιμένουμε το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης για να δούμε τι άλλες εκπλήξεις κρύβει το νέο Clio.

Στην εικόνα βλέπουμε την τρέχουσα γενιά του μοντέλου.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S. 

Ford

Κάθε καλοκαίρι η χρήση αντηλιακών αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς όλοι θέλουμε  να προστατευτούμε από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία όταν βρισκόμαστε στις παραλίες ή ακόμα και όταν περπατάμε στις πόλεις.

24 Ώρες του Λε Μαν

Η Toyota Hybrid TS 050 με τον αριθμό 7 θα ξεκινήσει από την pole position του φημισμένου 24ωρου γαλλικού αγώνα.
Κομπαγιάσι, Κονγούει και Χοσέ  Μαρία Λόπεθ είναι οι τρεις οδηγοί που θα μοιραστούν το bucket του ιαπωνικού αυτοκινήτου .