Είστε εδώ

New Models

Renault: Γεμάτο τεχνολογία το νέο Clio

του Σωτήριου Χάλλα

Η Renault έχει σχεδόν έτοιμο το νέο Clio και φαίνεται ότι θα το παρουσιάσει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης που θα γίνει τον Μάρτιο στην ελβετική πόλη.

Η γαλλική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα παρουσίαζε τη νέα γενιά του εκπροσώπου της στη μικρή κατηγορία στην έκθεση του Παρισιού όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη. Στη συνέχεια είχε δώσει ως ημερομηνία παρουσίασης τον Ιανουάριο όμωςη σύλληψη Γκον άλλαξε και πάλι τον προγραμματισμό οπότε ως πιθανότερο σενάριο τώρα φαντάζει η Γενεύη.

Το νέο Clio δε θα χρησιμοποιεί καινούρια πλατφόρμα αλλά μία αναβαθμισμένη έκδοση της CMF η οποία χρησιμοποιείται και στην τωρινή γενιά. Ωστόσο οι αναβαθμίσεις θα επιτρέψουν στο γαλλικό μικρό να χρησιμοποιήσει νέα γκάμα κινητήρων.

Η πιο μικρή πρόταση θα είναι το γνώριμο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 0.9 λίτρων και πάνω από αυτό θα τοποθετείται ο νέος, επίσης υπερτροφοδοτούμενος, κινητήρας 1.3 λίτρων που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Daimler και τον έχουμε δει ήδη να χρησιμοποιείται στην A-Class με διάφορες ιπποδυνάμεις.

Φυσικά, ξεχωριστή πρόταση αποτελεί το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48 Volts που θα συνδυάζεται κατά πάσα πιθανότητα με τον βενζινοκινητήρα των 1.3 λίτρων. Εκτός των παραπάνω υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο.

Η εμφάνιση του νέου Clio θα βασιστεί σε εκείνη του Megane ωστόσο το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά θα δούμε ένα μοντέλο από την κατηγορία των μικρών να προσφέρεται με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Περιμένουμε το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης για να δούμε τι άλλες εκπλήξεις κρύβει το νέο Clio.

Στην εικόνα βλέπουμε την τρέχουσα γενιά του μοντέλου.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.