Είστε εδώ

New Models

Opel: Τα μαρτύρια που περνάει το νέο Mokka

του Γιώργου Ψαρρά

Περισσότερες πληροφορίες μας δίνει η Opel για το νέο Mokka, το οποίο συνεχίζει το εντατικό πρόγραμμα εξέλιξης του.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι το Mokka δεύτερης γενιάς θα διαθέτει στη γκάμα του εκτός από κινητήρες εσωτερικής καύσης και αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση. Από την ονομασία του θα αφαιρεθεί το γράμμα “X”, ενώ διατηρούνται οι συμπαγείς εξωτερικές του διαστάσεις.

Σύμφωνα τώρα με τη γερμανική εταιρεία το επερχόμενο Mokka θα είναι μέχρι και 120 κιλά ελαφρύτερο σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ σημαντικό ρόλο στην αυστηρή του δίαιτα έπαιξε η χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής και η ανέγερση του πάνω στην πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform). Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το μεταξόνιο του θα είναι σχεδόν ίδιο.

Σχετικά τώρα με το ηλεκτροκίνητο Mokka, χάρη στην πλατφόρμα CMP, οι μπαταρίες του τοποθετούνται στο δάπεδο του οχήματος, με αποτέλεσμα να χαμηλώνει το κέντρο βάρους και ταυτόχρονα να αυξάνεται η στρεπτική ακαμψία 30% περισσότερο.

Φορώντας πράσινο βαρύ καμουφλάζ το νέο Mokka βρίσκεται σε αχανείς και ερημικές εκτάσεις κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Σε παγωμένους και χιονισμένους δρόμους οι μηχανικοί της Opel βελτιώνουν διαρκώς, μελετώντας τα δεδομένα που καταγράφουν, το σύστημα διεύθυνσης, την ανάρτηση και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Επόμενη στάση για το νέο Mokka το Κέντρο Δοκιμών του Rodgau-Dudenhofen στη Γερμανία. Εκεί εξελίσσεται η οδηγική του άνεση, η ηχομόνωση της καμπίνα και η απόσβεση της ανάρτησης. Περνάει πάνω από κακοτράχαλες διαδρομές, οδηγείται με υψηλές ταχύτητες σε οβάλ πίστες, ενώ ελέγχονται οι κλίσεις του αμαξώματος σε δρόμους με έντονη κλίση.

Το λανσάρισμα του νέου Mokka τοποθετείται χρονικά στις αρχές του 2021, ενώ η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Γιέλτς-Λασκόβιτσε της Πολωνίας ξεκίνησε η Toyota την παραγωγή ενός νέου της κινητήρα.