Είστε εδώ

New Models

Νέο SEAT Leon: Συνδεσιμότητα, οθόνες και τεχνολογίες

του Γιώργου Ψαρρά

Επιτρέψτε μας να σας πάμε νοερά μια βόλτα με το νέο SEAT Leon και να σας ξεναγήσουμε στο εσωτερικό του, το οποίο κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Ας ξεκινήσουμε με τις δυο οθόνες που προσφέρει πλέον το δημοφιλές ισπανικό μικρομεσαίο μοντέλο δημιουργώντας το επονομαζόμενο “SEAT Digital Cockpit”. Για πρώτη φορά το Leon αποκτά ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10,25 ιντσών.  

Το σύστημα πολυμέσων τώρα συνοδεύεται από τη στάνταρ κεντρική οθόνη αφής των 8,25 ιντσών, ενώ προαιρετική είναι η μεγαλύτερη οθόνη αφής των 10 ιντσών, η οποία υποστηρίζει και σύστημα πλοήγησης με προβολές τρισδιάστων χαρτών, ενώ ο χειρισμός της μπορεί να πραγματοποιείται διαισθητικά μέσω φωνητικών εντολών ή χειρονομιών του οδηγού.

Το σύστημα Full Link μπορεί να μεταφέρει τις εφαρμογές, τον κατάλογο επαφών και τα τραγούδια από το smartphone σας στην κεντρική οθόνη, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή σας από το δρόμο και να ελέγχετε πιο γρήγορα κάθε λειτουργία μέσω της αφής ή των ενσωματωμένων χειριστηρίων στο πολυλειτπυργικό τιμόνι. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω Apple CarPlay (ασύρματη σύνδεση του smartphone) και Android Auto (σύνδεση με καλώδιο του smartphone). 

Για να μη ξεμείνει ποτέ από μπαταρία το smartphone σας εν κινήσει το προαιρετικό Connectivity Box προσφέρει επιφάνεια επαγωγικής φόρτισης. Για τους επιβάτες του νέου Leon που θέλουν να παραμένουν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο καθ’ οδόν φροντίζει η μονάδα Online Connectivity με ενσωματωμένη δική της κάρτα SIM, ενώ έτσι πραγματοποιούνται και οι ενημερώσεις στις εφαρμογές του συστήματος πολυμέσων.

Επίσης η κάρτα eSIM εξασφαλίζει την υπηρεσία eCall, η οποία επιτρέπει αυτόματη ή χειροκίνητη απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος. Έχει ακόμα τη δυνατότητα να στέλνει στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σημαντικά δεδομένα όπως τη θέση του αυτοκινήτου, τον τύπο του κινητήρα και τον αριθμό των επιβατών, διευκολύνοντας τον εντοπισμό του.

Σημειώστε ακόμα ότι μέσω της eSIM παρέχονται πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο, εντοπίζονται πρατήρια καυσίμων με τις τρέχουσες τιμές, πληροφορήστε για τη διαθεσιμότητα σε χώρους στάθμευσης και  ακούτε διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.