Είστε εδώ

New Models

Νέο Renault MORPHOZ: Ηλεκτροκίνηση από το μέλλον

του Γιώργου Ψαρρά

Στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης (5-15 Μαρτίου) η ατμόσφαιρα στο περίπτερο της Renault θα είναι κυριολεκτικά ηλεκτρισμένη.

Αυτό διότι η γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει μια σειρά νέων μοντέλων από την εξηλεκτρισμένη γκάμα της. Σε πρώτο πλάνο σίγουρα θα βρεθεί το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο μοντέλο της Renault, για το οποίο προς το παρόν γνωρίζουμε ότι θα ονομάζεται MORPHOZ και θα εκφράζει το όραμα της για την κινητικότητα του αύριο.

Σύμφωνα με τη Renault το MORPHOZ θα προσφέρει μια εμπειρία εξατομίκευσης στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις χρήσεις κάθε ατόμου, ενώ θα επεκτείνει όλα τα όρια. Παράλληλα θα προαναγγείλει μια νέα οικογένεια ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Renault που θα φτάσει τα επόμενα χρόνια.

Παγκόσμια πρεμιέρα στην ελβετική πόλη θα κάνει και το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Twingo Z.E., περισσότερες πληροφορίες για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Το «παρών» θα δώσει σύσσωμη η νέα γκάμα εκδόσεων E-TECH της Renault. Αυτή περιλαμβάνει το νέο υβριδικό Clio και το plug-in υβριδικό Captur, τα χαρακτηριστικά των οποίων μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Στην πρίζα θα είναι συνδεδεμένο και το νέο plug-in υβριδικό Megane Estate E-TECH, το οποίο σας είχαμε πρόσφατα συστήσει όπως θα δείτε πατώντας εδώ. Τέλος, στους επαγγελματίες οδηγούς θα στοχεύσει το ηλεκτροκίνητο Kangoo Z.E. Concept.

Σχετικά άρθρα

Μετά από το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, την έκθεση της Νέας Υόρκης, το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και άλλες αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις που έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, στο δρόμο της αναβολής κινήθηκε και η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, η οποία επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες της το διάσ

Τη δική της μάχη στον πόλεμο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνει η Volkswagen, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τις παραγωγικές της υποδομές.

Η Mazda να επέστρεψε με επιτυχία πριν από ένα χρόνο περίπου στην ελληνική αγορά, έπειτα από πολυετή απουσία.

Ωστόσο η παρουσίαση στο αυτοκινητιστικό στερέωμα αριθμεί πλέον έναν αιώνα, καθώς ιδρύθηκε το 1920. Για το λόγο αυτό το 2020 είναι εορταστικό έτος για την ιαπωνική εταιρεία.

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

Σε ηλικία 52 ετών, ο Νίκος Σπανός, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Good Year-Dunlop έφυγε για το μακρινό ταξίδι. Ο κορωνοϊός τον πήρε μαζί του.  

Ο Νίκος Σπανός ήταν πατέρας δύο παιδιών και  δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.