Είστε εδώ

New Models

Microlino : Το Isetta επιστρέφει ηλεκτρικό

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Στη 10ετία του ‘50 δεν υπήρχε η σημερινή κυκλοφοριακή συμφόρηση των μεγαλουπόλεων.

Όμως παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι ήταν άδειοι,  στα τέλη του ’50 άρχισε να κυκλοφορεί ένα πολύ μικρό αυτοκινητάκι με μήκος όχι μεγαλύτερο των 2,5 μ. με τα σήματα της BMW, το Isetta.

Το αυτοκίνητο είχε μόνο μία πόρτα που άνοιγε από μπροστά ώστε να εισέρχονται και να εξέρχονται  οι δύο μόνο επιβάτες.

Διάθετε και μια μικρή σχαρίτσα για τις αποσκευές στο πίσω-κυρτό-μέρος.

Το Isetta λοιπόν του 21ου αιώνα ως Microlino επιστρέφει στους δρόμους με το ίδιο μοναδικό στυλ, αλλά αποκλειστικά ηλεκτρικό με την υπογραφή του Ελβετικού οίκου Μ-Cro.

Το Microlino έρχεται με εξωτερικές διαστάσεις 2,435 χλστ. Χ 1,459 χλστ. Χ 1,500 χλστ. σε μήκος/ύψος/πλάτος και με βάρος 450 κιλά έχοντας υπολογίσει και τον οδηγό.

Θα προσφέρεται με δύο διαφορετικές μπαταρίες, η μία 8KWh με αυτονομία 120 χλμ. και μια δεύτερη ισχυρότερη 14,4 KWh με αυτονομία 215 χλμ.

Για το 80% της φόρτισης απαιτούνται 1-4 ώρες, αναλόγως την παροχή με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 90 χλμ./ώρα.

Το Microlino πέρασε τα ειδικά crash test με 50 χλμ./ώρα, λαμβάνοντας δελτίο κυκλοφορίας σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές διατάξεις.

Όπως και το Isetta του ’50 έτσι και το Microlino θα φέρει μία πόρτα που θα ανοίγει από μπροστά.

Τα πρώτα Microlino θα κυκλοφορήσουν στην Ελβετία πριν το τέλος του χρόνου με τιμή γύρω στις 12.000 ευρώ, έτοιμο για να κατακτήσει τους δρόμους των πόλεων ενώ για τις υπόλοιπες αγορές από το 2019.

Στο video που ακολουθεί δείτε μια σειρά δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στην πίστα της Ίμολα «δίπλα» στα διάφορα Ferrari…

Σχετικά άρθρα

Mercedes GLC L

Όταν η μεγάλη και σημαντικότατη αγορά της Κίνας απαιτεί κάτι, τότε η Mercedes οφείλει να το κάνει πράξει.

Μια λοιπόν από τις ιδιαιτερότητες που έχει η αγορά της Κίνας είναι ότι έχουν μεγάλη ζήτηση τα μοντέλα με αυξημένο μεταξόνιο, καθώς αυτό προδίδει κύρος στους ιδιοκτήτες τους.

Γκραν Πρι Ιαπωνίας - Κατατακτήριες

Με το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας στην πίστα του Motegi συνεχίζεται το πρωτάθλημα του MotoGP για το 2018.

Γκραν Πρι Αμερικής - FP2

Στη δεύτερη ελεύθερη περίοδο δοκιμών επικράτησαν ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες αντικατοπτρίστηκαν και στην τελική κατάταξη.

Γκραν Πρι Αμερικής - FP1

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην πίστα του Circuit of the Americas συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2018 με τον 18ο αγώνα της χρονιάς ο οποίος ξεκίνησε με βροχή.

Φερνάντο Αλόνσο

Λίγο πριν τον αμερικανικό Γκραν Πρι στο Τέξας, στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Φερνάντο Αλόνσο ποιους θεωρεί ότι είναι οι πέντε κορυφαίοι πρωταθλητές στην ιστορία της Formula 1 και αν μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνει τον πρώην team mate του στη McLaren, τον Λιούις Χάμ

Porsche Mission E Cross Turismo

Τον περασμένο Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης η Porsche μας είχε ξαφνιάσει όλους με την παρουσίαση της Mission E Cross Turismo.

BMW

Η BMW διαθέτει αυτή τη στιγμή μία αρκετά μεγάλη γκάμα από SUV η οποία καλύπτει σχεδόν όλες τις πιθανές κατηγορίες ξεκινώντας από την πιο μικρή και εισαγωγική X1 και φτάνοντας μέχρι την επιβλητική X7.

EuroNCAP

Σταδιακά τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ολοένα και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης τα οποία έχουν ως στόχο να κάνουν την οδήγηση πιο ασφαλή και πιο ξεκούραστη ταυτόχρονα.

McLaren Speedtail

Πλέον έχουμε ακόμα ένα λόγο να ζηλεύουμε τους μόλις 106 τυχερούς ιδιοκτήτες της επερχόμενης McLaren Speedtail.  

Αυτός βρίσκεται στο λογότυπο της McLaren που ενσωματώνει πάνω της η νέα Speedtail. Τι το ιδιαίτερο όμως έχει το συγκεκριμένο προαιρετικό λογότυπο της;

Volkswagen

Τα φώτα των αυτοκινήτων έχουν γνωρίσει μεγάλη εξέλιξη με την πάροδο των ετών η οποία έχει βελτιώσει κατά πολύ την ορατότητα του οδηγού όμως η βασική τους λειτουργία έχει παραμείνει η ίδια, να σκορπίζουν φως μπροστά από το αυτοκίνητο.