Είστε εδώ

New Models

Mercedes GLC F-Cell: Το πρώτο υβριδικό χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης

του Σωτήριου Χάλλα

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ωστόσο, η GLC F-Cell καταφέρνει να είναι μοναδική αφού είναι η πρώτη φορά που έχουμε υβριδικό κινητήρα και το ένα από τα δύο μέρη δε χρησιμοποιεί κάποιο από τα συμβατικά καύσιμα.

Για να εξηγούμαστε, το γερμανικό SUV κινείται από ηλεκτρικούς κινητήρες οι οποίοι αποδίδουν 210 ίππους ωστόσο η ενέργειά τους μπορεί να προέρχεται από δύο διαφορετικές πηγές και γι’ αυτό θεωρείται υβριδικό.

Η μία πηγή είναι η μπαταρία των 13.5 kWh και η άλλη είναι οι ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο πάτωμα υπάρχουν δύο δεξαμενές στις οποίες μπορούν να αποθηκευτούν 4.4 κιλά υδρογόνου. Με αυτή την ποσότητα η GLC F-Cell μπορεί να κινηθεί για 430 χλμ. ενώ αν είναι φορτισμένες και οι μπαταρίες, σε υβριδική λειτουργία η απόσταση αυξάνεται σε 500 χλμ.

Εκτός από την υβριδική λειτουργία υπάρχουν ακόμα τρία οδηγικά προφίλ τα F-Cell, Battery και Charge. Στο πρώτο το σύνολο της απαιτούμενης ενέργειας προέρχεται αποκλειστικά από τις κυψέλες υδρογόνου, στο δεύτερο συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο ενώ στο τρίτο δίνεται προτεραιότητα στη φόρτιση της μπαταρίας.

Η διάθεση της GLC F-Cell θα γίνει σε επιλεγμένες περιοχές της Γερμανίας και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την αποκτήσουν μόνο με προγράμματα ενοικίασης σύντομης αλλά και μακράς διάρκειας.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Μόντε Κάρλο

Το ετήσιο ραντεβού των celebrities στο μικρό πριγκιπάτο της Μεσογείου, στο Μονακό, είναι προγραμματισμένο για τις 26 Μαΐου.

Ημερομηνία που συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές.

Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει το Μόντε Κάρλο με τις Ευρωεκλογές. Aπολύτως καμία.

Όμιλος Σφακιανάκη

Μάζεψε τις ζημιές τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και στη μητρική, η Σφακιανάκης, στο α' τρίμηνο του έτους ενώ εμφάνισε σημαντική βελτίωση των EBITDA, παρά την πτώση των πωλήσεων.  Ειδικότερα, οι ζημίες προ φόρων για τον Όμιλο ήταν €3,9 εκ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το Α’ τετράμηνο του 2019 προκύπτει άνοδος πτήσεων και διακινούμενων επιβατών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Ο Αλόνσο στο Indy 500

Ο Φερνάντο Αλόνσο σχεδίαζε να τρέξει στον φετινό αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης (Indy 500), όμως ο Ισπανός οδηγός δε θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του.

Renault

Το μύθο ότι τα πολυχρηστικά μοντέλα δε μπορούν να έχουν πιο σπορ παρουσιαστικό έρχεται να καταρρίψει η νέα έκδοση ονόματι Black των Renault Scenic και Grand Scenic.

Mercedes GLE

Δε χρειάζεται να μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον, ώστε να γνωρίσει τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας που εξελίσσει η Mercedes, αρκεί να ρίξει μια ματιά στη συγκεκριμένη GLE.

Hyundai

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, ευθύνεται για πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Skoda

Γνωρίζουμε ήδη ότι στις 23 Μαΐου η Skoda θα αποκαλύψει την ανανεωμένη Superb, ενώ η τσέχικη εταιρεία μας ενημερώνει ότι από τη γκάμα της ναυαρχίδας δε θα απουσιάζει η πρακτικότερη έκδοση Scout, με station wagon αμάξωμα.

Volkswagen

Παραδοσιακά η Volkswagen μας συστήνει στο “SOWO European Experience”, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος από 18 έως 19 Μαΐου στην Πολιτεία της Τζόρτζια, πρωτότυπα βελτιωμένα σπορ μοντέλα από την υφιστάμενη γκάμας της.

Suzuki Vitara 1.0 Boosterjet 4WD

Μπορεί να μην είναι η πρώτη μας συνάντηση με το ανανεωμένο Vitara καθώς πριν λίγο καιρό είχαμε στα χέρια μας την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 1.4 λίτ