Είστε εδώ

New Models

Mercedes: Ένα Sprinter φτιαγμένο για περιπέτεια

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes δημιούργησε μία έκδοση του Sprinter με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς για τους επαγγελματίες (και όχι μόνο) που θέλουν να κινούνται και πέρα από εκεί που τελειώνει η άσφαλτος.

Η τετρακίνηση που επέλεξε η Mercedes είναι επιλεκτική με τον οδηγό να την ελέγχει μέσω ενός πλήκτρου στην κεντρική κονσόλα. Φυσιολογικά η κατανομή της ροπής είναι 35:65 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, αντίστοιχα, όμως τα ποσοστά αυτά μεταβάλλονται ανάλογα με τις συνθήκες. Προαιρετικά, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων ώστε να αυξηθούν οι εκτός δρόμου ικανότητες του μοντέλου.

Ένα στοιχείο ακόμα που βοηθάει το Sprinter όταν έχει να αντιμετωπίσει δύσκολα τερέν είναι το σύστημα 4ETS το οποίο χρησιμοποιεί τα φρένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μιμείται τον τρόπο που θα συμπεριφέρονταν οι τροχοί αν υπήρχαν τρία διαφορικά φρενάροντας κατάλληλα τον τροχό ή τους τροχούς που εμφανίζουν μεγαλύτερη ολίσθηση.

Εκτός από την τετρακίνηση το Sprinter έχει ψηλώσει ώστε να τονιστεί ο πιο περιπετειώδης χαρακτήρας του. Συγκεκριμένα, έχει αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος. Στο εμπρός μέρος η αύξηση φτάνει τα 155 χλστ. ενώ στο τα 135 χλστ. Αυτό προσφέρει στο Sprinter 4Χ4 γωνίες προσέγγισης, αναχώρησης και ράμπας που φτάνουν τις 26, 25 και 23 μοίρες αντίστοιχα. Μπορεί σε οποιοδήποτε άλλο τετρακίνητο αυτές οι γωνίες να μην εντυπωσίαζαν όμως ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα ογκώδες επαγγελματικό όχημα.

Οι τιμές του Sprinter 4Χ4 στη Γερμανία ξεκινάνε από τις 46.272 ευρώ, προ φόρων.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Η στιγμή που θα ανοίξει η αυλαία για τις 14 φετινές παραστάσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι φτάνει.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, από την πόλη Γκαπ και όχι μπροστά από το Casino του Μόντε Κάρλο, δίνεται η εκκίνηση του ράλι Μόντε Κάρλο, πρώτος γύρος της σεζόν.

Hyundai i20 WRC

Τους προβολείς Laser τους πρωτοχρησιμοποίησε η M-Sport στα Ford Fiesta WRC, με τον Οζιέ να δηλώνει την πολύ άσπρη δέσμη που εκπέμπουν.

Στο φετινό ράλι Μόντε Κάρλο όπως προκύπτει από τις δοκιμές τα Hyundai i20 WRC θα είναι αυτά που θα ακολουθήσουν την επιλογή της M-Sport.

Alfa Romeo Sauber F1 Team

Η Alfa Romeo στο μαγικό κόσμο των αγώνων το 2019 γυρίζει σελίδα στην ιστορία της καθώς από τη φετινή χρονιά εντάχθηκε στην ομάδα ένας οδηγός, από τους πλέον ταλαντούχους που έχουν περάσει το σκαλί της Formula 1.

Ferrari 360 Modena

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα να καταλήγουν στον πάτο της θάλασσας ή κάποιας λίμνης με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να πρόκειται για λάθος όμως αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Maserati Levante Vulcano

Μια «έκρηξη» στυλ, εξατομίκευσης και δύναμης έρχεται από τη νέα έκδοση ονόματι “Vulcano” της Maserati Levante.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, το ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου), λόγω των καιρικών συνθηκών ο διαρκής πονοκέφαλος πληρωμάτων και αγωνιστικών διευθυντών είναι τα ελαστικά.

Καναδάς

Το να οδηγείς εν μέσω χιονοθύελλας είναι από μόνο του αρκετά επικίνδυνο ακόμα και αν ο δρόμος είναι καθαρισμένος οπότε σε περίπτωση που πρέπει να κινηθείς πάνω σε χιόνι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Tesla Model 3

Η Tesla έλαβε έγκριση τύπου για το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας της, το Model 3, το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και επίσημα την πώλησή του στην ευρωπαϊκή αγορά με την έγκριση να δίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Δανίας.

Renault

Στα στέκια της πόλης έχει ήδη αρχίζει να συζητιέται έντονα το Renault Twingo, καθώς ανανεώθηκε σε εμφανισιακό και εξοπλιστικό επίπεδο.