Είστε εδώ

New Models

Mercedes: Ένα Sprinter φτιαγμένο για περιπέτεια

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes δημιούργησε μία έκδοση του Sprinter με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς για τους επαγγελματίες (και όχι μόνο) που θέλουν να κινούνται και πέρα από εκεί που τελειώνει η άσφαλτος.

Η τετρακίνηση που επέλεξε η Mercedes είναι επιλεκτική με τον οδηγό να την ελέγχει μέσω ενός πλήκτρου στην κεντρική κονσόλα. Φυσιολογικά η κατανομή της ροπής είναι 35:65 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, αντίστοιχα, όμως τα ποσοστά αυτά μεταβάλλονται ανάλογα με τις συνθήκες. Προαιρετικά, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων ώστε να αυξηθούν οι εκτός δρόμου ικανότητες του μοντέλου.

Ένα στοιχείο ακόμα που βοηθάει το Sprinter όταν έχει να αντιμετωπίσει δύσκολα τερέν είναι το σύστημα 4ETS το οποίο χρησιμοποιεί τα φρένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μιμείται τον τρόπο που θα συμπεριφέρονταν οι τροχοί αν υπήρχαν τρία διαφορικά φρενάροντας κατάλληλα τον τροχό ή τους τροχούς που εμφανίζουν μεγαλύτερη ολίσθηση.

Εκτός από την τετρακίνηση το Sprinter έχει ψηλώσει ώστε να τονιστεί ο πιο περιπετειώδης χαρακτήρας του. Συγκεκριμένα, έχει αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος. Στο εμπρός μέρος η αύξηση φτάνει τα 155 χλστ. ενώ στο τα 135 χλστ. Αυτό προσφέρει στο Sprinter 4Χ4 γωνίες προσέγγισης, αναχώρησης και ράμπας που φτάνουν τις 26, 25 και 23 μοίρες αντίστοιχα. Μπορεί σε οποιοδήποτε άλλο τετρακίνητο αυτές οι γωνίες να μην εντυπωσίαζαν όμως ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα ογκώδες επαγγελματικό όχημα.

Οι τιμές του Sprinter 4Χ4 στη Γερμανία ξεκινάνε από τις 46.272 ευρώ, προ φόρων.

Σχετικά άρθρα

Μεταγραφές

Silly season αποκαλείται το διάστημα που ακούγονται φήμες σχετικά με το μέλλον των οδηγών που το συμβόλαιό τους λήγει στο τέλος της εκάστοτε χρονιάς και μέχρι πριν λίγα χρόνια συνηθιζόταν να ξεκινάει στο καλοκαιρινό διάλειμμα.

Peugeot 308 GTi

Ο συνδυασμός αυτός καθηλώνει, καθώς το να αντικρίσεις μια τόσο όμορφη γυναίκα πίσω από το τιμόνι του Peugeot 308 GTi είναι σίγουρα ένα οπτικό υπερθέαμα.

Nέα Porsche Cayenne Coupe

Η coupe οροφή είναι μόδα ακόμα και στα μεγάλα SUV, ενώ πλέον την εν λόγω σχεδιαστική γραμμή αποφάσισε να ακολουθήσει και η Porsche Cayenne.

Skoda

Η Skoda επιδιώκει τα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει ως εταιρεία και αυτό σκοπεύει να το κάνει παρουσιάζοντας πάνω από 30 νέα μοντέλα τα οποία θα τα δούμε σταδιακά μέχρι το 2022.

Πιερ Γκασλί

Το Γκραν Πρι της Formula 1 που γίνεται στους δρόμους του Μονακό κάθε χρόνο είναι το στολίδι του πρωταθλήματος χάρη στον κοσμοπολίτικο αέρα του Πριγκιπάτου αλλά και ένα από τα πιο δύσκολα λόγω των τοίχων που καραδοκούν δεξιά και αριστερά και του πολύ μικρού πλάτους της πίστας.

Ford

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Ford έχει σημειώσει ελαφρώς μικρότερη πρόοδο σε σχέση με άλλες εταιρείες, σε αντίθεση με την αυτόνομη οδήγηση όπου οι έρευνές της έχουν προχωρήσει σημαντικά.

Land Rover Discovery

Ένα ξεχωριστό ταξίδι ετοιμάζεται να κάνει το ειδικά τροποποιημένο Land Rover Discovery που βλέπετε, καθώς προορισμός του είναι να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

American Airlines

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου, η American Airlines, από 4 Μαΐου έως και 29 Σεπτεμβρίου θα συνδέει για πρώτη φορά την Αθήνα με τη μεγαλούπολη των ουρανοξυστών, το Σικάγο.

Toyota - Suzuki

Η Suzuki και η Toyota υπέγραψαν το 2017 μνημόνιο συνεργασίας που αφορούσε την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με τα υβριδικά κινητήρια σύνολα και τα μοντέλα που ανήκουν στις compact κατηγορίες.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί να είναι αρκετοί αυτοί που δε θα εμπιστεύονταν εύκολα τη μετακίνησή τους σε κάποιο εντελώς αυτόνομο όχημα όμως όταν πρόκειται για μεταφορά αντικειμένων σίγουρα οι ενστάσεις είναι λιγότερες.