Είστε εδώ

New Models

Mercedes: Ένα Sprinter φτιαγμένο για περιπέτεια

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes δημιούργησε μία έκδοση του Sprinter με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς για τους επαγγελματίες (και όχι μόνο) που θέλουν να κινούνται και πέρα από εκεί που τελειώνει η άσφαλτος.

Η τετρακίνηση που επέλεξε η Mercedes είναι επιλεκτική με τον οδηγό να την ελέγχει μέσω ενός πλήκτρου στην κεντρική κονσόλα. Φυσιολογικά η κατανομή της ροπής είναι 35:65 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, αντίστοιχα, όμως τα ποσοστά αυτά μεταβάλλονται ανάλογα με τις συνθήκες. Προαιρετικά, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων ώστε να αυξηθούν οι εκτός δρόμου ικανότητες του μοντέλου.

Ένα στοιχείο ακόμα που βοηθάει το Sprinter όταν έχει να αντιμετωπίσει δύσκολα τερέν είναι το σύστημα 4ETS το οποίο χρησιμοποιεί τα φρένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μιμείται τον τρόπο που θα συμπεριφέρονταν οι τροχοί αν υπήρχαν τρία διαφορικά φρενάροντας κατάλληλα τον τροχό ή τους τροχούς που εμφανίζουν μεγαλύτερη ολίσθηση.

Εκτός από την τετρακίνηση το Sprinter έχει ψηλώσει ώστε να τονιστεί ο πιο περιπετειώδης χαρακτήρας του. Συγκεκριμένα, έχει αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος. Στο εμπρός μέρος η αύξηση φτάνει τα 155 χλστ. ενώ στο τα 135 χλστ. Αυτό προσφέρει στο Sprinter 4Χ4 γωνίες προσέγγισης, αναχώρησης και ράμπας που φτάνουν τις 26, 25 και 23 μοίρες αντίστοιχα. Μπορεί σε οποιοδήποτε άλλο τετρακίνητο αυτές οι γωνίες να μην εντυπωσίαζαν όμως ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα ογκώδες επαγγελματικό όχημα.

Οι τιμές του Sprinter 4Χ4 στη Γερμανία ξεκινάνε από τις 46.272 ευρώ, προ φόρων.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας

Το έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές, θα το επισημάνουμε άλλη μία. Στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο καθώς όλα τελειώνουν με φόντο την καρό σημαία. 

Ράλι Σπριντ Μπράλου

Σε μια από τις ωραίες οδηγικά Ειδικές Διαδρομές πραγματοποιήθηκε το ράλι Σπριντ Μπράλου με διοργανωτή το σωματείο AΛΑΛ, που είχε νικητές τους Καμπύλη-Σταμέλο με Skoda Fabia S1600,. Ο αγώνας ήταν ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων ράλι Νοτίου Ελλάδος.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S.