Είστε εδώ

New Models

LCV: Η ώρα του e- van

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Έχει γίνει θεσμός στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Geely να αποκαλύπτει σε ειδική εκδήλωση (στο κέντρο της γερμανικής πόλης) στα μέλη του Ευρωπαϊκού ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού AutoBest, το κάθε της νέο μοντέλο της εταιρίας LΕVC που κατασκευάζεται στην Αγγλία.

Να γυρίσουμε λίγο πίσω τις σελίδες του ημερολογίου, πριν από δυο χρόνια (γιατί η έκθεση της Φρανκφούρτης διεξάγεται κάθε δυο χρόνια, στα μονά χρόνια) είχε παρουσιάσει το Black Cab, το γνωστό μαύρο ταξί της Αγγλίας αλλά ως ηλεκτροκίνητο.

Το αυτοκίνητο έχει αγκαλιαστεί από τους βρετανούς επαγγελματίες που συνεχίζει να γράφει απροβλημάτιστα χλμ.

Μάλιστα η πλατφόρμα που είναι χτισμένο το ηλεκτρικό Black Cab έχει ήδη «γράψει» 30 εκατομμύρια χλμ. και είναι ακριβώς το ίδιο που χρησιμοποιεί και το νέο ηλεκτροκίνητο LCV e-van.

Το αυτοκίνητο φέρει και θερμικό κινητήρα 1.500 κ.εκ. που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να έρθει σε λειτουργία ο ηλεκτροκινητήρας καθώς το αυτοκίνητο κινείται μόνο με ρεύμα.

Η εξέλιξή του όμως συνεχίζεται καθώς πρόκειται για επαγγελματικό όχημα που σημαίνει μεταφορά αντικειμένων με αυξημένο βάρος.

Αρχικά το αυτοκίνητο προορίζεται για την αγορά της Αγγλίας που σημαίνει ότι το τιμόνι είναι στα δεξιά και αργότερα θα κατασκευάζεται και ως αριστεροτίμονο για τις αγορές της Νορβηγία, Δανίας, Γερμανίας, Γαλλίας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Νέα κλιματιστικά μηχανήματα τοποθετήθηκαν στο αεροδρόμιο Καρπάθου, κατόπιν εντολής του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή και των άμεσων ενεργειών του Διοικητή της ΥΠΑ Γιώργου Δριτσάκου δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα του κλιματισμού που απασχολούσε τον Κρατικό Αερολιμένα το

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;