Είστε εδώ

New Models

LCV: Η ώρα του e- van

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Έχει γίνει θεσμός στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Geely να αποκαλύπτει σε ειδική εκδήλωση (στο κέντρο της γερμανικής πόλης) στα μέλη του Ευρωπαϊκού ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού AutoBest, το κάθε της νέο μοντέλο της εταιρίας LΕVC που κατασκευάζεται στην Αγγλία.

Να γυρίσουμε λίγο πίσω τις σελίδες του ημερολογίου, πριν από δυο χρόνια (γιατί η έκθεση της Φρανκφούρτης διεξάγεται κάθε δυο χρόνια, στα μονά χρόνια) είχε παρουσιάσει το Black Cab, το γνωστό μαύρο ταξί της Αγγλίας αλλά ως ηλεκτροκίνητο.

Το αυτοκίνητο έχει αγκαλιαστεί από τους βρετανούς επαγγελματίες που συνεχίζει να γράφει απροβλημάτιστα χλμ.

Μάλιστα η πλατφόρμα που είναι χτισμένο το ηλεκτρικό Black Cab έχει ήδη «γράψει» 30 εκατομμύρια χλμ. και είναι ακριβώς το ίδιο που χρησιμοποιεί και το νέο ηλεκτροκίνητο LCV e-van.

Το αυτοκίνητο φέρει και θερμικό κινητήρα 1.500 κ.εκ. που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να έρθει σε λειτουργία ο ηλεκτροκινητήρας καθώς το αυτοκίνητο κινείται μόνο με ρεύμα.

Η εξέλιξή του όμως συνεχίζεται καθώς πρόκειται για επαγγελματικό όχημα που σημαίνει μεταφορά αντικειμένων με αυξημένο βάρος.

Αρχικά το αυτοκίνητο προορίζεται για την αγορά της Αγγλίας που σημαίνει ότι το τιμόνι είναι στα δεξιά και αργότερα θα κατασκευάζεται και ως αριστεροτίμονο για τις αγορές της Νορβηγία, Δανίας, Γερμανίας, Γαλλίας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Hyundai θα επενδύσει 34.65 δις δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων σε ορίζοντα 5 χρόνων.

Peugeot - Ηλεκτρικό ποδήλατο

Η Peugeot δραστηριοποιείται εκτός από τον τομέα του αυτοκινήτου και σε εκείνον του ποδηλάτου και τώρα παρουσίασε ένα νέο μοντέλο, το οποίο εκτός από τα πεντάλ, κινείται και μόνο του με τη χρήση ηλεκτροκινητήρα.

Citroen Racing

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, σε Ισπανία και Αυστραλία και ο τίτλος του πρωταθλητή για τη φετινή χρονιά παραμένει ανοικτός.

Skoda Felicia

Στην «ταυτότητα» του Skoda Felicia αναγράφεται ημερομηνία γέννησης 17 Οκτωβρίου του 1994, κάτι που σημαίνει ότι σε δυο μέρες έχει γενέθλια, καθώς και ότι γίνεται 25 ετών.

ΥΠΑ

Στο πρώτο 9μηνο του 2019 οι επιβάτες που κινήθηκαν από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια έφτασαν τα 54.5 εκατ. που αντιστοιχεί σε αύξηση 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αυτή η αύξηση έρχεται και από την αύξηση των πτήσεων που βρίσκεται στο 4.1 %.

Πρωτάθλημα Ιταλίας, Rally due Valli

Οι Γκρουνιόλα-Ομέτο δίνοντας ρεσιτάλ οδήγησης στα bucket του Volkswagen Polo R5 (αντικατέστησαν το Skoda Fabia R5) είναι οι νικητές του προτελευταίου γύρου για το πρωτάθλημα Ιταλίας, κερδίζοντας τις 7 από τις 11 Ειδικές Διαδρομές του ασφάλτινου ράλι Ντούε Βάλι.

SEAT

H ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε., εισαγωγική των οχημάτων SEAT στη χώρα μας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για ορισμένα μοντέλα Leon και Ateca.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο internet οι πιο καθαρές φωτογραφίες του νέου Golf που έχουμε δει μέχρι στιγμής, από μια πηγή που αποτελεί έκπληξη, ένα group φίλων της Volkswagen στο Facebook, από την Τσεχία.

Renault

Η Renault θέλει μέχρι το 2022 να έχει στην γκάμα της τουλάχιστον οχτώ μοντέλα τα οποία να κινούνται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και το Twingo φαίνεται να είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα κάνουν αυτή τη μετάβαση.

FCP4Concumers

Πέρα από τα τοτέμ που αναγράφουν τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων, σύντομα θα δούμε να τοποθετούνται κάποιες νέες εξτρά οθόνες.