Είστε εδώ

New Models

Κίνα: Ηλεκτρική απομίμηση της BMW Isetta

του Σωτήριου Χάλλα

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετές κινέζικες εταιρείες να κατασκευάζουν αυτοκίνητα τα οποία μιμούνται κάποιο ευρωπαϊκό (συνήθως) μοντέλο στον τομέα της σχεδίασης τόσο επιτυχημένα ώστε να μπερδεύεται ακόμα και ο πιο παρατηρητικός.

Συνήθως, τα μοντέλα που επιλέγουν αυτές οι εταιρείες είναι είτε κάποιο μοντέλο που αποπνέει κύρος (όπως ένα premium SUV) είτε κάποιο που έχει πολύ καλή εμπορική πορεία. Σε κάθε περίπτωση, θα πρόκειται για μοντέλο “τελευταίας εσοδείας”. Στην περίπτωσή μας, όμως, υπάρχει μια έντονη διαφορά.

Το μοντέλο που επέλεξαν αυτή τη φορά είναι η BMW Isetta, ένα μικροσκοπικό αυτοκίνητο που παράγονταν από το 1955 μέχρι το 1962 και πιο συγκεκριμένα προτίμησαν την τετραθέσια έκδοση η οποία έφερε την ονομασία BMW 600.

Η Isetta ήταν ένα από τα μικρότερα μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ήταν ότι διέθετε μόνο μία πόρτα η οποία ήταν όλο το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Στην τετραθέσια διάταξη παρέμεινε ο ιδιαίτερος τρόπος πρόσβασης στις εμπρός θέσεις και για τους πίσω προστέθηκαν δύο πλαϊνές πόρτες.

Τώρα μια κινέζικη εταιρεία, η Eagle, θα “πατήσει” πάνω σε αυτό το σχέδιο για να δημιουργήσει τη σύγχρονη ηλεκτρική εκδοχή της Isetta με την ονομασία Eagle EG6330K. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης θα έχει κινητήρα απόδοσης 5.3 ίππων και μπαταρία με χωρητικότητα 7.2 kWh. Η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 60 χλμ./ώρα και η αυτονομία τα 120 χλμ. ενώ το βάρος θα περιορίζεται στα 750 κιλά.

Πηγές από την Κίνα εκτιμούν ότι η τιμή του στην τοπική αγορά θα ξεκινάει από 3.259 ευρώ.

Στις εικόνες μπορείτε να δείτε και πώς ήταν η αυθεντική Isetta.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Cine Φλοίσβος

Στο Cine Φλοίσβος, μπορείτε να απολαύσετε σε ένα ωραίο περιβάλλον την κινηματογραφική ταινία της αρεσκείας σας.

Γκραν Πρι Μονακό

Ο Κίμι έχει κερδίσει το Γκραν Πρι του Μονακό, μόνο μια φορά το 2005 με McLaren.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια που δεν έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στις ελεύθερες δοκιμές έχει σημειώσει τον 5ο χρόνο με την κατακόκκινη Ferrari.

Γκραν Πρι Μονακό

Οι οδηγοί της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στις ελεύθερες δοκιμές που στο Πριγκιπάτο γίνονται Πέμπτη και όχι Παρασκευή καθώς τόσο στο FP1 όσο και στο FP2 βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις.

Βάλτερι Μπότας

Ο Βάλτερι Μπότας, ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes στο Γκραν Πρι του Μονακό θα «τρέξει» με κράνος που φέρει διαφορετικούς χρωματισμούς, από τα κράνη που χρησιμοποιούσε στους μέχρι τώρα αγώνες.

Σας θυμίζει τίποτα αυτό το κράνος;

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ τετράμηνο του 2018 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού.

United Airlines

Η United Airlines ξεκίνησε πάλι τις απευθείας πτήσεις της μεταξύ Αθήνας και του κόμβου της στη Ν. Υόρκη, το αεροδρόμιο Newark Liberty International. Οι εποχικές πτήσεις θα εκτελούνται καθημερινά έως τις 4 Οκτωβρίου 2018, ημερομηνία τελευταίας πτήσης της περιόδου από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

BMW

Η παραγωγή του νέου i8 Roadster ξεκίνησε και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η BMW ήδη παρέδωσε τις πρώτες 18 First Edition του.

Γερμανία

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και μία από τις πρώτες πόλεις που ζήτησαν να παρθούν κάποια μέτρα για τον περιορισμό της μόλυνσης μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου dieselgate.

Zenvo TSR-S

Η Zenvo είναι μια μικρή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα στη Δανία η οποία φτιάχνει εξωτικά hypercars με το πιο ιδιαίτερο από αυτά να είναι το TSR-S που βλέπετε.

Bentley

Πόλος έλξης αποτελούν για πολλούς νέους τα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρει η Bentley σε απόφοιτους σχολειών στη Βρετανίας.