Είστε εδώ

New Models

ID Hatchback: Πρώτες βόλτες στη Νότια Αφρική

του Σωτήριου Χάλλα

Στη Νότια Αφρική εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών το ID Hatchback, το πρώτο μοντέλο της νέας υπο-μάρκας που δημιούργησε η Volkswagen για να “στεγάσει” όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι η έκδοση παραγωγής του μοντέλου που είδαμε ως πρωτότυπο για πρώτη φορά το 2016. Στην προκειμένη περίπτωση το ID Hatchback κάνει δοκιμές προκειμένου να πάρει έγκριση για κυκλοφορία. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει μέσα στο 2019 με την έναρξη της παραγωγής να τοποθετείται το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Σύμφωνα με τη VW το ID Hatchback θα έχει το μέγεθος του Golf ενώ και η τιμή του θα είναι αντίστοιχη με τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του γερμανικού μικρομεσαίου. Με το μοντέλο αυτό θα έρθουμε για πρώτη φορά σε επαφή με τη νέα πλατφόρμα που ανέπτυξε ο όμιλος με την ονομασία MEB που προορίζεται για χρήση αποκλειστικά σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Η ισχύς του ID Hatchback θα φτάνει τους 170 ίππους από έναν ηλεκτρικό κινητήρα που θα είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι της μάρκας κατάφεραν να δημιουργήσουν καλύτερους χώρους για τους επιβάτες και να το κάνουν πιο ευέλικτο αφού το τιμόνι “κόβει” πολύ μειώνοντας σημαντικά τον κύκλο στροφής.

Όσον αφορά την αυτονομία θα υπάρχουν διάφορες εκδόσεις με τη μικρότερη να ξεκινάει από 330 χιλιόμετρα και την κορυφαία να φτάνει τα 550 χιλιόμετρα.

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli. 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Στο πλαίσιο του 19ου συνεδρίου μάρκετινγκ αεροδρομίου Αθηνών, το ΔΑΑ επιβράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Α