Είστε εδώ

New Models

ID Hatchback: Πρώτες βόλτες στη Νότια Αφρική

του Σωτήριου Χάλλα

Στη Νότια Αφρική εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών το ID Hatchback, το πρώτο μοντέλο της νέας υπο-μάρκας που δημιούργησε η Volkswagen για να “στεγάσει” όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι η έκδοση παραγωγής του μοντέλου που είδαμε ως πρωτότυπο για πρώτη φορά το 2016. Στην προκειμένη περίπτωση το ID Hatchback κάνει δοκιμές προκειμένου να πάρει έγκριση για κυκλοφορία. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει μέσα στο 2019 με την έναρξη της παραγωγής να τοποθετείται το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Σύμφωνα με τη VW το ID Hatchback θα έχει το μέγεθος του Golf ενώ και η τιμή του θα είναι αντίστοιχη με τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του γερμανικού μικρομεσαίου. Με το μοντέλο αυτό θα έρθουμε για πρώτη φορά σε επαφή με τη νέα πλατφόρμα που ανέπτυξε ο όμιλος με την ονομασία MEB που προορίζεται για χρήση αποκλειστικά σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Η ισχύς του ID Hatchback θα φτάνει τους 170 ίππους από έναν ηλεκτρικό κινητήρα που θα είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι της μάρκας κατάφεραν να δημιουργήσουν καλύτερους χώρους για τους επιβάτες και να το κάνουν πιο ευέλικτο αφού το τιμόνι “κόβει” πολύ μειώνοντας σημαντικά τον κύκλο στροφής.

Όσον αφορά την αυτονομία θα υπάρχουν διάφορες εκδόσεις με τη μικρότερη να ξεκινάει από 330 χιλιόμετρα και την κορυφαία να φτάνει τα 550 χιλιόμετρα.

Σχετικά άρθρα

Ferrari 360 Modena

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα να καταλήγουν στον πάτο της θάλασσας ή κάποιας λίμνης με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να πρόκειται για λάθος όμως αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Maserati Levante Vulcano

Μια «έκρηξη» στυλ, εξατομίκευσης και δύναμης έρχεται από τη νέα έκδοση ονόματι “Vulcano” της Maserati Levante.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, το ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου), λόγω των καιρικών συνθηκών ο διαρκής πονοκέφαλος πληρωμάτων και αγωνιστικών διευθυντών είναι τα ελαστικά.

Καναδάς

Το να οδηγείς εν μέσω χιονοθύελλας είναι από μόνο του αρκετά επικίνδυνο ακόμα και αν ο δρόμος είναι καθαρισμένος οπότε σε περίπτωση που πρέπει να κινηθείς πάνω σε χιόνι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Tesla Model 3

Η Tesla έλαβε έγκριση τύπου για το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας της, το Model 3, το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και επίσημα την πώλησή του στην ευρωπαϊκή αγορά με την έγκριση να δίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Δανίας.

Renault

Στα στέκια της πόλης έχει ήδη αρχίζει να συζητιέται έντονα το Renault Twingo, καθώς ανανεώθηκε σε εμφανισιακό και εξοπλιστικό επίπεδο.

Toyota

Η Toyota παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τη νέα Supra, ένα μοντέλο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την BMW και μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τη νέα Z4.

Volkswagen Τ-Cross

Πριν από μερικούς μήνες η Volkswagen μας σύστησε το μικρότερο SUV που προστίθεται στη γκάμα της, το νέο T-Cross.

Ford

Η Ford είναι από τις εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων.