Είστε εδώ

New Models

ID Hatchback: Πρώτες βόλτες στη Νότια Αφρική

του Σωτήριου Χάλλα

Στη Νότια Αφρική εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών το ID Hatchback, το πρώτο μοντέλο της νέας υπο-μάρκας που δημιούργησε η Volkswagen για να “στεγάσει” όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι η έκδοση παραγωγής του μοντέλου που είδαμε ως πρωτότυπο για πρώτη φορά το 2016. Στην προκειμένη περίπτωση το ID Hatchback κάνει δοκιμές προκειμένου να πάρει έγκριση για κυκλοφορία. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει μέσα στο 2019 με την έναρξη της παραγωγής να τοποθετείται το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Σύμφωνα με τη VW το ID Hatchback θα έχει το μέγεθος του Golf ενώ και η τιμή του θα είναι αντίστοιχη με τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του γερμανικού μικρομεσαίου. Με το μοντέλο αυτό θα έρθουμε για πρώτη φορά σε επαφή με τη νέα πλατφόρμα που ανέπτυξε ο όμιλος με την ονομασία MEB που προορίζεται για χρήση αποκλειστικά σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Η ισχύς του ID Hatchback θα φτάνει τους 170 ίππους από έναν ηλεκτρικό κινητήρα που θα είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι της μάρκας κατάφεραν να δημιουργήσουν καλύτερους χώρους για τους επιβάτες και να το κάνουν πιο ευέλικτο αφού το τιμόνι “κόβει” πολύ μειώνοντας σημαντικά τον κύκλο στροφής.

Όσον αφορά την αυτονομία θα υπάρχουν διάφορες εκδόσεις με τη μικρότερη να ξεκινάει από 330 χιλιόμετρα και την κορυφαία να φτάνει τα 550 χιλιόμετρα.

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.