Είστε εδώ

New Models

Hyundai: Επίσημα στοιχεία για το νέο i20

του Σωτήριου Χάλλα

Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες πληροφορίες σχετικά με το νέο i20, το οποίο είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Μία μέρα νωρίτερα είχαν διαρρεύσει στο internet φωτογραφίες του μοντέλου, οι οποίες επιβεβαιώνονται από τις ανακοινώσεις των Κορεατών.

Στα νέα στοιχεία περιλαμβάνονται οι διαστάσεις, όπου έχουμε αυξημένο κατά 5 χλστ. μήκος και κατά 30 χλστ. πλάτος, ενώ το ύψος έχει μειωθεί κατά 24 χλστ. Αυξημένο είναι και το μεταξόνιο κατά 10 χλστ. όπως και το πορτ-παγκαζ κατά 25 λίτρα, με τη συνολική χωρητικότητα πλέον να φτάνει τα 351 λίτρα.

Για πρώτη φορά έχουμε εικόνα και από το εσωτερικό του νέου i20, χάρη σε ένα σκίτσο που δημοσίευσε η Hyundai, το οποίο δείχνει αρκετά ρεαλιστικό. Η εταιρεία υπόσχεται ότι η αίσθηση που θα αποκομίζουν οι επιβάτες θα είναι πολύ πιο εξελιγμένη, με βασικά χαρακτηριστικά να είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διαγωνίου 10.25 ιντσών και η οθόνη του infotainment, που θα προσφέρεται σε 8 και 10.25 ίντσες.

Αλλά στοιχεία σχεδίασης του εσωτερικού είναι οι "οριζόντιες λεπίδες" που διατρέχουν το ταμπλό και ενώνονται οπτικά με τους αεραγωγούς. Ακόμα, οι διακόπτες έχουν νέα μορφή, ενώ υπάρχει και κρυφός φωτισμός με LED. Από τον εξοπλισμό ξεχωρίζουν η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης για smartphones, η συμβατότητα με Android Auto και Apple CarPlay χωρίς να χρειάζεται η χρήση καλωδίου, καθώς και η επιλογή για ηχοσύστημα από την Bose.

Όσον αφορά τους κινητήρες, θα υπάρχει το τρικύλινδρο σύνολο του 1.0 λίτρου με απόδοση 100 και 120 ίππων. Στη δεύτερη περίπτωση θα υπάρχει υποχρεωτικά ήπια υβριδικό σύστημα που θα λειτουργεί στα 48 Volts και θα μειώνει την κατανάλωση 3-4%, ενώ στην πρώτη περίπτωση το υβριδικό σύστημα θα είναι προαιρετικό. Σε κάθε περίπτωση, το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι μηχανικό έξι σχέσεων, όμως θα υπάρχει και η επιλογή για αυτόματο διπλού συμπλέκτη με εφτά σχέσεις, καθώς και για "έξυπνο" χειροκίνητο, το οποίο όταν ο οδηγός δεν πατάει το γκάζι αποσυμπλέκει τον κινητήρα, ώστε το αυτοκίνητο να μπορέσει να καλύψει μεγαλύτερη απόσταση ρολάροντας.

Σε κάποιες αγορές θα υπάρχει και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.2 λίτρων, που αποδίδει 84 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Σχετικά άρθρα

Πριν από μερικές εβδομάδες η Fisker, η αμερικάνικη εταιρία με έδρα την Καλιφόρνια, παρουσίασε το Ocean. 

Όσο δύσκολος είναι ο κατ' οίκον περιορισμός τις μέρες της πανδημίας για τους ενήλικες είναι και για τα παιδιά, ίσως μάλιστα και περισσότερο, καθώς λόγω ηλικίας  δεν έχουν την ωριμότητα να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή στάθμευσης δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Νοτιοδυτικής Φλόριντα-Fort Myers- κατέστρεψε περισσότερα από 3.500 αυτοκίνητα, τα οποία όλα ανήκαν σε γραφεία ενοικιάσεων. 

Οι προσπάθειες της Ford να χτίσει για τους ανθρώπους ένα ισχυρό «τοίχος» προστασίας απέναντι στην πανδημία του Covid-19, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Η σύγχρονη ιστορία της Bugatti ξεκίνησε με την EB110, την οποία οραματίστηκε ο νέος ιδιοκτήτης της, ο Ιταλός Ρομάνο Αρτιόλι, έχοντας στόχο να βάλει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης την εταιρεία.  

Η Williams δεν διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της.

Δεν είναι μυστικό ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που έχουν επηρεάσει την απόδοσή της, καθώς το 2019 όχι απλά ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά ήταν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. 

Η λίστα των παραγγελιών άνοιξε στη χώρα μας και αν διαθέτετε από 52.250 ευρώ για το νέο Sportback ή από 52.350 ευρώ για το επίσης νέο A5 Coupe, μπορείτε να …γραφτείτε.

Τα αυτοκίνητα θα εισάγονται στη χώρα μας με μια μόνο επιλογή από πλευράς κινητήρα. 2λιτρο βενζίνης 190 ίππων…

Μία νέα παραλλαγή της G-Class ετοιμάζει η Carlex Design, η πολωνική εταιρεία από την οποία έχουμε δει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, οι οποίες εστιάζονται κυρίως σε αλλαγές σε επίπεδο εμφάνισης, αλλά δεν περιορίζονται εκεί.

Υπάρχει άραγε καλύτερο κλίμα από αυτό της Ελλάδας για την Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet, καθώς μπορεί να έχει σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου την υφασμάτινη οροφή της ανοιχτή.

Η Ford είχε πειραματιστεί τη δεκαετία του ‘60 με τη δημιουργία κάποιας έκδοσης του Mustang, όπου ο κινητήρας θα ήταν στο κέντρο, όμως τώρα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και αυτό είναι ότι κανένας στην εταιρεία δε θυμάται λεπτομέρειες, ενώ τα μοναδικά στοιχεία που υπάρχουν είναι τέσσερις φωτογ