Είστε εδώ

New Models

Ford: Πρώτες εικόνες του νέου Focus ST

του Σωτήριου Χάλλα

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα μοντέλα αυτή τη στιγμή είναι η ST έκδοση του νέου Focus το οποίο θα το δούμε επίσημα το 2019 ωστόσο κάποιες πρώτες φωτογραφίες του διέρρευσαν σε ένα forum.

Το νέο Focus ST δείχνει πιο “άγριο” από τον προκάτοχό του χάρη σε αλλαγές που έχουν γίνει στην εξωτερική εμφάνιση. Σε αυτές περιλαμβάνεται η κυψελοειδής γρίλια και οι νέοι προφυλακτήρες του εμπρός μέρους καθώς και το μεγαλύτερο splitter. Στο πίσω μέρος βλέπουμε μαύρα στοιχεία στον πίσω προφυλακτήρα και δύο εξατμίσεις. Οι αλλαγές συμπληρώνονται με την τοποθέτηση πλαϊνών ποδιών και την τοποθέτηση ζαντών ελαφρού κράματος πίσω από τις οποίες βλέπουμε φρένα υψηλών επιδόσεων σε κόκκινο χρώμα.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις που κυκλοφορούν είναι πιο περιορισμένης έκτασης και εντοπίζονται στα καθίσματα της Recaro που φέρουν το λογότυπο ST, τα πλαστικά με απομίμηση ανθρακονήματος, τις μεταλλικές επενδύσεις και το δερμάτινο τιμόνι με τις λευκές ραφές.

Όσον αφορά τον κινητήρα του νέου Focus ST αναμένεται να έχει το 2.3 λίτρων EcoBoost που συναντάμε και στην πιο μικρή από τις εκδόσεις του Mustang ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα αποδίδει 290 ίππους και 440 Nm ροπής.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία επίσημης παρουσίασης.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.