Είστε εδώ

New Models

Citroen: Έρχεται νέο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο

του Γιώργου Ψαρρά

Πριν από μερικές εβδομάδες η Citroen μας είχε ενημερώσει ότι στις 27 Φεβρουαρίου θα μας αποκαλύψει κάτι νέο, το οποίο μάλιστα θα είναι ορόσημο για την ίδια.

Αυτό το «κάτι» λοιπόν θα είναι τελικά ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις, καθώς η γαλλική εταιρεία εντός του 2020 θα λανσάρει συνολικά έξι εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

Οι πληροφορίες που έχουμε προς το παρόν για το επερχόμενο μοντέλο της Citroen, πέρα από το ότι θα μπαίνει στην πρίζα, είναι ελάχιστες. Το βασικό μήνυμα ωστόσο που δίνει το παρακάτω video είναι ότι το νέο μοντέλο της θα κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή, καθώς θα εναρμονίζεται με τη φιλοσοφία της Citroen, η οποία εδώ και έναν αιώνα προσφέρει αυτοκίνητα για όλους.

Από τα πλάνα μπορούμε να διακρίνουμε μόνο το εμπρός τμήμα του νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου, το οποίο φαίνεται ότι διαθέτει στρογγυλά Led φώτα, ενώ φωτιζόμενο είναι το περίγραμμα της μάσκας και το έμβλημα της Citroen.

Ίσως στις 27 Φεβρουαρίου δούμε ένα νέο μικρό ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο θα προορίζεται κυρίως για αστικές μετακινήσεις, επομένως θα έχει μικρή μπαταρία και αυτονομία, αλλά και χαμηλές επιδόσεις. Μείνετε συντονισμένοι, καθώς σε περίπου τρεις εβδομάδες το μυστήριο θα λυθεί…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…