Είστε εδώ

New Models

Bugatti Divo: Το νέο μοντέλο των 5 εκατομμυρίων ευρώ

του Γιώργου Ψαρρά

Μετά τη Chiron η Bugatti ανακοίνωσε επίσημα ότι εξελίσσει ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα ονομάσει Divo.

Έμπνευση για το όνομα άντλησε από το Γάλλο οδηγό αγώνων Άλμπερτ Ντίβο, ο οποίος είχε προσφέρει στη Bugatti δυο φορές νίκη στην ανάβαση Targa Florio στα τέλη της δεκαετίας του 1920 πίσω από το τιμόνι της Type 35.

Σύμφωνα με τη Bugatti η νέα Divo θα κατασκευαστεί σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό, καθώς θα δημιουργηθούν μόλις 40 αντίτυπα της, θα είναι ελαφριά, δυναμική στην οδήγηση, θα εκφράζει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα, ενώ θα ενδείκνυται για οδήγηση σε δρόμους με στροφές.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Προέδρου της Bugatti, Στέφαν Βίνκελμαν: Με τη Divo θέλουμε να συγκινήσουμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», ενώ συμπλήρωσε: «Η ευτυχία δεν είναι κοντά στη στροφή. Είναι στη στροφή. Η  Divo είναι φτιαγμένη για τις στροφές».

Η αποκάλυψη της νέας Divo έχει προγραμματιστεί για τις 24 Αυγούστου και θα γίνει στην Καλιφόρνια, ενώ η τιμή της θα σκαρφαλώνει στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.