Είστε εδώ

New Models

Bugatti Divo: Το νέο μοντέλο των 5 εκατομμυρίων ευρώ

του Γιώργου Ψαρρά

Μετά τη Chiron η Bugatti ανακοίνωσε επίσημα ότι εξελίσσει ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα ονομάσει Divo.

Έμπνευση για το όνομα άντλησε από το Γάλλο οδηγό αγώνων Άλμπερτ Ντίβο, ο οποίος είχε προσφέρει στη Bugatti δυο φορές νίκη στην ανάβαση Targa Florio στα τέλη της δεκαετίας του 1920 πίσω από το τιμόνι της Type 35.

Σύμφωνα με τη Bugatti η νέα Divo θα κατασκευαστεί σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό, καθώς θα δημιουργηθούν μόλις 40 αντίτυπα της, θα είναι ελαφριά, δυναμική στην οδήγηση, θα εκφράζει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα, ενώ θα ενδείκνυται για οδήγηση σε δρόμους με στροφές.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Προέδρου της Bugatti, Στέφαν Βίνκελμαν: Με τη Divo θέλουμε να συγκινήσουμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», ενώ συμπλήρωσε: «Η ευτυχία δεν είναι κοντά στη στροφή. Είναι στη στροφή. Η  Divo είναι φτιαγμένη για τις στροφές».

Η αποκάλυψη της νέας Divo έχει προγραμματιστεί για τις 24 Αυγούστου και θα γίνει στην Καλιφόρνια, ενώ η τιμή της θα σκαρφαλώνει στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.