Είστε εδώ

New Models

BMW: Λεπτομέρειες της υβριδικής 330e

του Σωτήριου Χάλλα

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της BMW προχωράει και το επόμενο μοντέλο που θα αποκτήσει κινητήρα ο οποίος θα εκμεταλλεύεται το ρεύμα για την παραγωγή ενέργειας θα προέρχεται από τη Σειρά 3.

Πρόκειται για ένα υβριδικό μοντέλο με την ονομασία BMW 330e που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την M340i που παρουσίασε η γερμανική εταιρεία πριν από λίγες ημέρες. Ο υβριδικός κινητήρας θα συνδυάζει την τεχνολογία eDrive της μάρκας με μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Συγκεκριμένα ο βενζινοκινητήρας θα είναι υπερτροφοδοτούμενος με χωρητικότητα 2.0 λίτρων και θα αποδίδει 184 ίππους ενώ ο ηλεκτρικός κινητήρας θα αποδίδει 65 ίππους ωστόσο για σύντομο χρονικό διάστημα η ισχύς του θα μπορεί να ανέβει μέχρι τους 109 ίππους. Η συνολική απόδοση του συστήματος θα φτάνει τους 252 ίππους και τα 420 Nm ροπής.

Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι η λειτουργία XtraBoost η οποία ενεργοποιείται μόνο όταν έχει επιλεγεί το Sport προφίλ οδήγησης και κάνει τον ηλεκτρικό κινητήρα να αυξάνει την απόδοσή του κατά 41 ίππους ώστε να βελτιώνονται οι επιδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση η συνολική ισχύς του συστήματος ανεβαίνει στους 293 ίππους.

Όσον αφορά την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία με την μπαταρία των 12 kWh που εξοπλίζει την 330e έχει φτάσει τα 60 χλμ. το οποίο σημαίνει αύξηση κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά όμως όταν κινείται μόνο με ρεύμα η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 140 χλμ./ώρα.

Οι επιδόσεις της 330e είναι 6.0 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, 230 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας και οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται στα 39 γρ./χλμ.

Η ισχύς περνάει στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου Steptronic 8 σχέσεων μέσα στο οποίο είναι ενσωματωμένο και το ηλεκτρικό μοτέρ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli. 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Στο πλαίσιο του 19ου συνεδρίου μάρκετινγκ αεροδρομίου Αθηνών, το ΔΑΑ επιβράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Α