Είστε εδώ

Motorshow

Volkswagen T-Cross: Ο "Βενιαμίν" της Volkswagen

του Σωτήριου Χάλλα

Αν και η παρουσίασή του έγινε τον Οκτώβριο, από το περίπτερο της Volkswagen στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης δε θα μπορούσε να λείπει το νεότερο μέλος της γκάμας των SUV της γερμανικής μάρκας, το T-Cross.

Εκτός από νεότερο είναι και το μικρότερο σε διαστάσεις αφού το μήκος του είναι μικρότερο από όλες τις υπόλοιπες προτάσεις της Volkswagen σε ό,τι αφορά τα SUV/Crossover και λίγο μεγαλύτερο από του Polo, φτάνοντας τα 4.11 μέτρα.

Εκτός από το παραπλήσιο μήκος τα δύο μοντέλα έχουν ακόμα ένα κοινό στοιχείο και αυτό είναι η πλατφόρμα πάνω στην οποία έχουν χτιστεί. Πρόκειται για την MQB την οποία συναντάμε και σε πολλές άλλες δημιουργίες του ομίλου.

Ο αστικός χαρακτήρας του T-Cross σημαίνει ότι η τετρακίνηση δεν είναι χαρακτηριστικό που συναντάς στα τεχνικά στοιχεία, ούτε ως επιλογή στον προαιρετικό εξοπλισμό. Αστικό προσανατολισμό έχει και η γκάμα των κινητήρων η οποία ξεκινάει από το 1.0 λίτρο με 95 και 115 ίππους και ανεβαίνει στα 1.5 λίτρα με 150 ίππους. Στον τομέα του diesel υπάρχει μόνο μία πρόταση στα 1.6 λίτρα με 95 ίππους.

Οι πωλήσεις του T-Cross θα ξεκινήσουν στη χώρα μας εντός των επόμενων μηνών.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.