Είστε εδώ

Motorshow

Toyota: Οι υβριδικές επιλογές της νέας Corolla

του Σωτήριου Χάλλα

Η Toyota ήταν από τις πρώτες εταιρείες που αγκάλιασαν τα υβριδικά αυτοκίνητα με την παρουσίαση του Prius το 1997 (αρχικά μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας) όμως από τότε η γκάμα των Ιαπώνων έχει μεγαλώσει.

Η τελευταία προσθήκη είναι οι δύο εκδόσεις της νέας Corolla που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στη Μαγιόρκα και τώρα εκτίθενται στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Κοιτώντας τις επιλογές των κινητήρων συναντάμε δύο σύνολα τα οποία συνδυάζονται με ηλεκτροκινητήρα. Ο κυβισμός του ενός συνόλου είναι στα 1.8 λίτρα και του δεύτερου στα 2.0 λίτρα.

Το πιο μικρό από τα δύο είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που τοποθετείται στο Prius και αποδίδει 122 ίππους και 142 Nm ροπής. Το σύνολο των 2.0 λίτρων είναι νέο και ανεβάζει την ισχύ στους 180 ίππους χαρίζοντας έναν πιο σπορ τόνο στο ιαπωνικό μοντέλο.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο υβριδικών επιλογών της νέας Corolla είναι το κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο είναι συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) όμως διαφέρουν στον τύπο μπαταριών που χρησιμοποιούν, αφού η πρόταση των 1.8 λίτρων συνδυάζεται με την κλασική λύση των ιόντων λιθίου ενώ σε εκείνη των 2.0 λίτρων η Toyota προτίμησε μπαταρίες νικελίου υδριδίου μετάλλου (Ni-MH).

Οι υβριδικές εκδόσεις της Corolla στη χώρα μας θα ξεκινάνε από (περίπου) 22.500 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.