Είστε εδώ

Motorshow

Toyota Gazoo Racing Super Sport Concept: Βαρελότο 1000 ίππων

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η επόμενη γενιά των σπορ αυτοκινήτων της Toyota αποκαλύφθηκε στο σαλόνι αυτοκίνητου του Τόκυο.

Όλη η τεχνογνωσία της Toyota από τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τουρισμού βρίσκεται κάτω από το αμάξωμα του Gazoo Racing Super Sport Concept, που ήταν η super star της έκθεσης.

Όχι μόνο λόγω σχήματος, αλλά και λόγω τεχνολογίας με έμφαση φυσικά στην υβριδική τεχνολογία, καθώς ο Ιάπωνας κατασκευαστής την υπηρετεί πιστά εδώ και χρόνια. 

Για την Toyota η πείρα που αποκτήθηκε από τις πίστες  θα τροφοδοτήσει την περαιτέρω εξέλιξη των οχημάτων παραγωγής και ένα πρώτο δείγμα είναι το Gazoo Racing Super Sport Concept.

Επιπλέον η συνεχιζόμενη συμμετοχή στο WEC, (παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής)  συμβάλλει στη βελτίωση της υβριδικής τεχνολογίας υποστηρίζει η Toyota για αυτό συμμετέχει με φανατισμό.

Όσον αφορά το Gazoo Racing Super Sport Concept, δεν είναι τίποτα άλλο από το «αγωνιστικό» TS050 Hybrid, με διαφορετικό αμάξωμα για να μπορεί να κυκλοφορήσει και στους δρόμους.

Στο κέντρο και πίσω από το κόκπιτ οδηγού/συνοδηγού βρίσκεται ο V6 κινητήρας twin-turbo 2.400 κ.εκ. που σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα αποδίδει 1000 ίππους. 

Το αυτοκίνητο «πατάει» σε ειδικά ελαστικά διαστάσεων 330/710-18 για μπροστά και πίσω. 

Σύμφωνα με τον Σιγκέκι Τομογιάμα, πρόεδρος της Gazoo Racing, το Gazoo Racing Super Sport Concept αποτελεί το σημείο εκκίνησης για μια νέα πρόκληση που έχει να κάνει με τα σπορ αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς.  

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.