Είστε εδώ

Motorshow

Σαουδική Αραβία: Έκθεση αυτοκινήτου αποκλειστικά για γυναίκες

του Σωτήριου Χάλλα

Η Σαουδική Αραβία είναι γνωστή για τους περιορισμούς που επιβάλλει στον γυναικείο πληθυσμό. Ένας από αυτούς τους περιορισμούς είναι η απαγόρευση οδήγησης αυτοκινήτου.

Φαίνετται, όμως, ότι κάτι αλλάζει τουλάχιστον στον συγκεκριμένο τομέα αφού η συγκεκριμένη απαγόρευση καταργήθηκε πρόσφατα και πλέον οι γυναίκες της χώρας έχουν το δικαίωμα να οδηγούν.

Με αφορμή την άρση αυτής της απαγόρευσης διοργανώθηκε μια έκθεση αυτοκινήτων η οποία ήταν ειδικά σχεδιασμένη για τις γυναίκες οδηγούς.

Η έκθεση έγινε στο εμπορικό κέντρο Le Mall στην Τζέντα και οι επισκέπτριες μπορούσαν να δουν εκεί μοντέλα από πολλές εταιρείες όπως η Chevrolet, η Nissan, η Kia και η Toyota.

Πέραν του ότι ήταν εστιασμένη στις γυναίκες οδηγούς η συγκεκκριμένη έκθεση είχε και άλλη μια ιδιαιτερότητα. Σχεδόν όλα τα μοντέλα ήταν αυτοκίνητα χρηστικά και όχι εξωτικά supercars που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να κυριαρχούν στις πλούσιες αυτές χώρες.

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία σχετικά με το πόσος κόσμος επισκέφτηκε την έκθεση αλλά το ενδιαφέρον των γυναικών ήταν έντονο με αρκετές να δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται να αγοράσουν αυτοκίνητο από τον Ιούνιο και μετά που θα σταματήσει να ισχύει η απαγόρευση οδήγησης για τις γυναίκες.

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.