Είστε εδώ

Motorshow

Σαλόνι Γενεύης 2019: Skoda Klement Concept: Ηλεκτροκίνητο ποδήλατο χωρίς πετάλια

του Γιώργου Ψαρρά

Το μέλλον των αστικών μετακινήσεων απασχολεί και τη Skoda, καθώς στο Σαλόνι της Γενεύης παρουσιάζει το νέο ποδήλατο Klement Concept που είναι ξεχωριστό για πολλούς λόγους.

Προσέξτε αρχικά το φουτουριστικό σχήμα “Y” του αλουμινένιου σκελετού, τους μεγάλους τροχούς με τις κίτρινες ακτίνες και τα μικρά Led φώτα μπροστά από το τιμόνι για καλύτερη ορατότητα στις νυχτερινές βόλτες.

Παρατηρήσατε ότι απουσιάζουν τα πετάλια, η αλυσίδα και τα καλώδια των φρένων; Αντιθέτως στη βάση του σκελετού υπάρχουν δυο πεντάλ με Led φώτα, τα οποία σωστά καταλάβατε είναι για την πέδηση και την επιτάχυνση όταν πιέζονται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, όπως δηλαδή συμβαίνει στα δημοφιλή πλέον hoverboards.

Το νέο ποδήλατο Klement Concept βάρους μόλις 25 κιλών κινείται χάρη σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ 5 ίππων που βρίσκεται ενσωματωμένο στο πίσω τμήμα. Σύμφωνα με τη τσέχικη εταιρεία όταν οι δυο μπαταρίες χωρητικότητα 1.250 Wh είναι πλήρως φορτισμένες επιτυγχάνεται αυτονομία 62 χλμ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 45 χλμ./ώρα. Οι μπαταρίες μπορούν να αφαιρεθούν και να φορτιστούν από οικιακό ρεύμα.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι το ποδήλατο της Skoda διαθέτει βάση στήριξης για smartphone με επαγωγική φόρτιση, υδραυλικό εμπρός φρένο με ABS και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά τη διαδικασία της πέδησης.

Υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία της Skoda ξεκίνησε πριν από 124 χρόνια με την κατασκευή ποδηλάτων από τους ιδρυτές της, Laurin & Klement.

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.