Είστε εδώ

Motorshow

Σαλόνι Γενεύης 2019-Kia e-Soul: Με δυο ηλεκτροκίνητες εκδόσεις

του Γιώργου Ψαρρά

Απόβαση στις ευρωπαϊκές αγορές θα κάνει το νέο Kia e-Soul, μετά την πρεμιέρα του, που πραγματοποιήθηκε στο Σαλόνι της Γενεύης.

Πρόκειται για το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας για τη Γηραιά Ήπειρο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι εκπέμπει, όπως είναι λογικό, μηδενικούς ρύπους και συνοδεύεται από επταετή εγγύηση-150.000 χλμ.-η οποία θα αφορά τόσο τον ηλεκτροκινητήρα, όσο και τη μπαταρία ιόντων-λιθίου.

Η βασική έκδοση του νέου e-Soul διαθέτει μπαταρία 39,2 kWh, συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 365 Nm ροπής, ενώ η αυτονομία και η κατανάλωση είναι 277 χλμ. και 145 kWh/ χλμ. αντίστοιχα.

Η ισχυρότερη τώρα έκδοση του νέου e-Soul φέρει μεγαλύτερη μπαταρία 64 kWh, ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και 395 Nm ροπής, με την αυτονομία να ανεβαίνει στα 452 χλμ.

Αμφότερες οι εκδόσεις του e-Soul έχουν δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας τους από το 20% στο 80% σε περίπου 42 λεπτά της ώρας χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή 100 kW DC. Παράλληλα ο οδηγός θα έχει στη διάθεση του τα τέσσερα προγράμματα οδήγησης Normal, Eco, Eco+ και Sport.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.