Είστε εδώ

Motorshow

Σαλόνι Γενεύης 2019: Jeep Renegade και Compass: Απέκτησαν plug-in υβριδική έκδοση

του Γιώργου Ψαρρά

Η μετάβαση στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα δε μπορεί να γίνει τις περισσότερες φορές κατευθείαν, έτσι οι plug-in υβριδικές εκδόσεις αποτελούν το επόμενο σκαλοπάτι μετά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αυτή τη διαδρομή ακολούθησε και η Jeep, καθώς στο Σαλόνι της Γενεύης παρουσιάζει τις νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις των Renegade και Compass. Αναφορικά με το plug-in υβριδικό Renegade, διαθέτει έναν turbo βενζινοκινητήρα 1.3 λίτρων σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα, ενώ η συνδυαστική του ισχύ αναμένεται από 190 έως 240 ίππους.

Με τη μπαταρία του πλήρως φορτισμένη εκτιμάται ότι θα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 50 χλμ., χωρίς να ξεπερνά όμως τα 130 χλμ./ώρα.

Το ίδιο plug-in υβριδικό σύστημα στο Compass θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ η Jeep ανακοινώνει ότι θα εκπέμπει λιγότερα από 50 γρ./χλμ. CO2. Η αυτονομία και η μέγιστη ταχύτητα του όταν θα κάνει αποκλειστικά χρήση ηλεκτρικής ενέργειας είναι ίδιες με του Renegade.

Tα plug-in υβριδικά Renegade και Compass δεν είναι μόνο φιλικότερα προς το περιβάλλον αλλά και ικανότερα εκτός δρόμου, καθώς ο πίσω ηλεκτροκινητήρας βελτιώνει την πρόσφυση στον πίσω άξονα. Σημειώνεται επίσης ότι το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης eAWD επιτρέπει στους δύο άξονες να λειτουργούν ανεξάρτητα.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.