Είστε εδώ

Motorshow

Σαλόνι Γενεύης 2019: Imagine by Kia: Διαθέτει 21 συνολικά οθόνες

του Γιώργου Ψαρρά

Ο γρίφος για το μυστηριώδες νέο πρωτότυπο μοντέλο της Kia λύθηκε με την αποκάλυψη του στο Σαλόνι της Γενεύης.

Ακόμα και το όνομά του είναι ιδιαίτερο, καθώς βαπτίστηκε Imagine by Kia, δηλαδή «φανταστείτε από την Κia». Πράγματι οι σχεδιαστές της Kia εξάντλησαν πάνω του τη φαντασία τους.

Στόχος τους είναι το νέο Imagine by Kia να αποτελέσει ένα μείγμα από coupe και crossover, ενώ ξεχωρίζει για τους μεγάλους τροχούς των 22 ιντσών, τη γυάλινη οροφή με την έντονη κλίση, το επίσης γυάλινο στέγαστρο του χώρου αποσκευών, τα λεπτά οριζόντια Led φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, την αντικατάσταση των παραδοσιακών πλευρικών καθρεπτών με κάμερες, τα φωτιζόμενα λογότυπα της Kia, το κυματοειδές σχήμα στη βάση του εμπρός προφυλακτήρα και χαμηλά στις θύρες.

Οι πόρτες του ανοίγουν με εντυπωσιακό τρόπο, αντίθετα η μια από την άλλη, ενώ απουσιάζει η μεσαία κολόνα. Το εσωτερικό του τώρα αποτελεί από μόνο του μια σχεδιαστική καινοτομία. Μινιμαλιστικό και φουτουριστικό 2+2 θέσεων με ελλειπτικό στο πάνω τμήμα του τιμόνι.

Μετρήστε τώρα τις οθόνες υψηλής ανάλυσης που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του ταμπλό. Συνολικά είναι 21. Καθόλου εργονομική επιλογή παρότι καταργούνται όλα τα κουμπιά και οι διακόπτες. Η κορεάτικη εταιρεία αναφέρει ότι η πληθώρα των οθονών στο νέο Imagine by Kia στόχο έχει να δείξει με χιούμορ τον ανταγωνισμό που υπάρχει ανάμεσα σε ορισμένους κατασκευαστές για τη μεγαλύτερη οθόνη που τοποθετούν στα μοντέλα τους.

Προφανώς το νέο Imagine by Kia θα παραμείνει στη σφαίρα της φαντασίας και δε θα μπει στην πραγματικότητα της γραμμής παραγωγής. Τέλος, να πούμε ότι το νέο Imagine by Kia είναι ηλεκτροκίνητο, ωστόσο δε δόθηκε κάποια σχετική τεχνική πληροφορία.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.