Είστε εδώ

Motorshow

Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης:Ανοσία στον κορωνοϊό

του Σωτήριου Χάλλα

Ο νέος κορωνοϊός με την ονομασία Covid – 19, έχει προκαλέσει την αναβολή ή ακύρωση εκδηλώσεων στις οποίες θα υπήρχε συγκέντρωση μεγάλου πλήθους ανθρώπων, όπως η έκθεση τεχνολογίας Mobile World Congress που θα γινόταν στη Βαρκελώνη και η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, όμως δε θα γίνει το ίδιο με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Οι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της έκθεσης βρέθηκαν αντιμέτωποι με το δίλημμα να την ακυρώσουν ή όχι, ειδικά από τη στιγμή που στις 25 Φεβρουαρίου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του ιού στην Ελβετία.

Προκειμένου να αποφασίσουν συμβουλεύτηκαν τις υγειονομικές αρχές της Ελβετίας, αλλά και του καντονιού της Γενεύης (τα καντόνια είναι διοικητική διαίρεση της Ελβετίας, κάτι αντίστοιχο των νομών).

Η απόφαση που πάρθηκε είναι ότι η έκθεση θα γίνει κανονικά, όμως δόθηκαν οδηγίες σχετικά με την υγιεινή όσων βρεθούν στο χώρο της Palexpo. Μεταξύ αυτών είναι το πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχα διαλύματα, η τήρηση απόστασης άνω του ενός μέτρου από κάποιον που βήχει ή φτερνίζεται, ενώ προτρέπουν όσους έχουν έστω και ένα σύμπτωμα κρυολογήματος τις τελευταίες 14 μέρες, να μην ταξιδέψουν στην Ελβετία.

Σχετικά άρθρα

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.

Με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα θύματα του κορωνοϊού, εν τούτοις ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με την ελπίδα ότι ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Μέχρι στιγμής η McLaren έχει κυκλοφορήσει δύο υβριδικά μοντέλα, την P1 και τη Speedtail, ομως τώρα ετοιμάζεται σταδιακά να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στο χώρο των plug-in υβριδικών.