Είστε εδώ

Motorshow

Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης: Απειλή ο κορωνοϊός

του Σωτήριου Χάλλα

Με τον κορωνοϊό COVID-19 να εξαπλώνεται σε ολοένα και περισσότερες χώρες, οι εκδηλώσεις όπου συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος κόσμου δημιουργούν ανησυχίες, αφού σε τέτοια περιβάλλοντα η διάδοση του ιού είναι πιο εύκολη.

Για αυτό το λόγο η εταιρεία που διοργανώνει το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, Palexpo SA, έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία δίνει οδηγίες ώστε οι επισκέπτες να μην εκτεθούν σε κίνδυνο.

Εκεί αναφέρεται αρχικά ότι οι άνθρωποι της Palexpo παρατηρούν τις εξελίξεις και τις πιθανές επιπτώσεις τους σε εκθέτες, επισκέπτες, συνεργάτες και υπαλλήλους της έκθεσης.

Επιπλέον, οι διοργανωτές ενθαρρύνουν τους εκθέτες που προέρχονται από “επικίνδυνες” περιοχές να υποβάλουν σε εξετάσεις το προσωπικό τους και να βεβαιωθούν ότι  δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα μόλυνσης τις τελευταίες 14 ημέρες.

Μέχρι πρότινος η Ελβετία δεν είχε κάποιο κρούσμα, όμως τώρα προέκυψε το πρώτο καθώς ένας 70χρονος βρέθηκε θετικός στη σχετική εξέταση.

Οι οδηγίες που δίνονται προς τους επισκέπτες είναι να πλένουν τακτικά και καλά τα χέρια τους με, να διατηρούν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από κάποιο άτομο που βήχει ή φτερνίζεται, να μην ακουμπάνε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα τους, τα καλύπτουν το στόμα τους αν θέλουν να βήξουν ή να φτερνιστούν και να μείνουν στο σπίτι αν έχουν αδιαθεσία, βήχα ή πυρετό.

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της για το κοινό από τις 5 μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σχετικά άρθρα

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.

Με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα θύματα του κορωνοϊού, εν τούτοις ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με την ελπίδα ότι ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Μέχρι στιγμής η McLaren έχει κυκλοφορήσει δύο υβριδικά μοντέλα, την P1 και τη Speedtail, ομως τώρα ετοιμάζεται σταδιακά να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στο χώρο των plug-in υβριδικών.