Είστε εδώ

Motorshow

Replicar Car Hellas: Από την Κατερίνη, στη Γενεύη

του Σωτήριου Χάλλα

Στην Κατερίνη υπάρχει η μοναδική αυτή τη στιγμή εταιρεία στην Ελλάδα που κατασκευάζει αυτοκίνητα, ονομάζεται Replicar Car Hellas και δίνει αυτές τις μέρες το “παρών” στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Βασικός πυρήνας των δραστηριοτήτων της Replicar Car Hellas είναι να δημιουργεί ρεπλίκες (δηλαδή πιστά αντίγραφα) ιστορικών μοντέλων της Porsche όπως είναι η 356 Speedster. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 και η παραγωγή αυτοκινήτων άρχισε το 2007.

Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή γινόταν από την πρώτη στιγμή στην Ελλάδα, οι πωλήσεις γίνονταν στην αρχή μόνο στο εξωτερικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για γραφειοκρατικούς λόγους οι δημιουργίες της Replicar Car Hellas μέχρι το 2016 δεν είχαν πάρει έγκριση τύπου στη χώρα μας. Κατά συνέπεια δεν μπορούσαν να εκδώσουν πινακίδες, άρα ήταν αδύνατο να κυκλοφορήσουν νόμιμα σε δημόσιο δρόμο.

Η Replicar Car Hellas κατασκευάζει αυτή τη στιγμή δύο μοντέλα, τα RCH 356 και RCH 550 ενώ έχει προγραμματίσει την παρουσία της και στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που θα γίνει στη γερμανική πόλη 12 – 22 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.