Είστε εδώ

Motorshow

Renault SYMBIOZ: Παρέχει ρεύμα στο σπίτι (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Το νέο Renault SYMBIOZ μας καλεί να συμβιώσουμε μαζί του τις μέρες που θα βρίσκεται στο 67ο Σαλόνι της Φρανκφούρτης.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι η ονομασία του προέρχεται από την ελληνική λέξη συμβίωση. Η Renault υποστηρίζει ότι με το νέο SYMBIOZ εκφράζει το όραμά της για τον τρόπο που θα γίνονται οι μετακινήσεις το 2030.

Το φουτουριστικό νέο πρωτότυπο όχημα χρησιμοποίει την τεχνογνωσία της γαλλικής εταιρίας στην ηλεκτροκίνηση, ενώ όταν θα είναι σταθμευμένο οι μπαταρίες του θα μπορούν να προσφέρουν ρεύμα στο σπίτι του οδηγού. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον πίσω του άξονα και τις μπαταρίες του ενσωματωμένες στο δάπεδο.

Παράλληλα το νέο SYMBIOΖ θα αλληλεπιδρά όχι μόνο με τα σπίτια, με άλλα οχήματα και με τις υποδομές των δρόμων, ενώ θα κινείται στα μονοπάτια της εξατομίκευσης και της αυτόνομης οδήγησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο SYMBIOZ θα δοθούν από την Renault αργότερα εντός του έτους.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε η Scuderia Ferrari.

Ferrari

Στη θέα τους μένεις ακίνητος, καθώς δεν ξέρεις ποια Ferrari να θαυμάσεις, τη LaFerrari Aperta ή την «κλειστή» LaFerrari, τη GTC4 Lusso, την Portofino, την 812 Superfast ή την 488 GTB, έχοντας δίπλα τις F40 και F50 και την F12tdf.

Peugeot

Το Peugeot 308 έχει φέρει αρκετά καλές πωλήσεις στη γαλλική εταιρεία ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθεί και αυτή η στιγμή φαίνεται ότι θα είναι το 2021 ας δούμε, όμως, τι μπορούμε να περιμένουμε από το νέο μοντέλο.

Volvo

Με το ρυθμό που εξελίσσεται η αυτόνομη οδήγηση υπάρχει περίπτωση να μας χωρίζουν μόλις τρία χρόνια από το πρώτο σχετικά προσιτό μοντέλο στο οποίο όλοι οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, θα μπορούν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

Υδρογόνο

Όσο οι προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων θα γίνονται πιο αυστηρές οι κατασκευαστές θα αναζητούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας για την κίνηση των αυτοκινήτων και μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες είναι το υδρογόνο.

Ford

Μπορεί η τέταρτη γενιά του Ford Focus να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό όμως ακόμα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που έχει τοποθετήσει η αμερικάνικη εταιρεία στο μικρομεσαίο μοντέλο της.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Μοναχικός καβαλάρης στην πίστα του Πωλ Ρικάρ ο Χάμιλτον σημείωσε την 3η φετινή του νίκη, όσες και ο Φέτελ.

Ξεκίνησε πρώτος, τερμάτισε πρώτος χωρίς να απειληθεί ούτε μια φορά από κανέναν άλλον συνδυασμό.

Citroen C4 Cactus

Το νέο C4 Cactus το πρώτο μοντέλο της γαλλικής εταιρίας που εφοδιάζεται με το νέο σύστημα αναρτήσεων Progressive Hydraulic Cushions (PHC) και τα ανατομικά καθίσματα Advanced Comf

Pikes Peak

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται και ο τρεις φορές νικητής της ανάβασης του Κολοράντο Πάικς Πικ, Ρομαίν Ντυμά, «έσπασε» το ρεκόρ του Λεμπ κατά 16 δευτ. οδηγώντας το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volkswagen με τους 680 ίππους.

Οpel Combo Life

Για τους φίλους που αναζητούν χώρους, ή τις πολυπληθείς οικογένειες η Opel προτείνει  το νέο της μοντέλο το Combo Life.