Είστε εδώ

Motorshow

JLR: Γιατί θα απουσιάσει από το σαλόνι της Γενεύης;

του Σωτήριου Χάλλα

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι αυξάνεται η τάση των εταιρειών να μη συμμετέχουν σε εκθέσεις αλλά να επιλέγουν διαφορετικούς τρόπους για την προώθηση των μοντέλων τους.

Μέχρι στιγμής το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης έχει επηρεαστεί πολύ λιγότερο συγκριτικά με άλλες εκθέσεις όμως σημειώνει και αυτό κάποιες απώλειες. Μέσα σε αυτές το 2019 θα είναι και η Jaguar Land Rover (JLR) η οποία οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση λόγω της πτώσης που σημειώνονται στις πωλήσεις της.

Μόνο στο τρίτο τρίμηνο του έτους η πτώση έχει φτάσει το 13.2% και σημαντικοί παράγοντες σε αυτό είναι οι εξελίξεις γύρω από το diesel, το Brexit αλλά και η μετάβαση στο WLTP, το νέο πιο αυστηρό σύστημα μέτρησης της κατανάλωσης και των εκπεμπόμενων ρύπων. Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον Ραλφ Σπεθ, διευθύνοντα σύμβουλο της JLR.

Ο λόγος που ο βρετανικός όμιλος δε θα συμμετάσχει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης είναι ότι θέλει να εξοικονομήσει τα χρήματα που θα δαπανούσε για την προβολή του εκεί.

Παρά το γεγονός ότι η JLR θα είναι απούσα από τη Γενεύη του 2019 η εταιρεία στην οποία ανήκει, η ινδική Tata Motors, θα δηλώσει το “παρών” και μάλιστα θα έχει μεγαλύτερο χώρο συγκριτικά με το 2018.

Εκτός από τους Βρετανούς και η Ford έχει δηλώσει ότι δε θα παραβρεθεί στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.