Είστε εδώ

Motorshow

JLR: Γιατί θα απουσιάσει από το σαλόνι της Γενεύης;

του Σωτήριου Χάλλα

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι αυξάνεται η τάση των εταιρειών να μη συμμετέχουν σε εκθέσεις αλλά να επιλέγουν διαφορετικούς τρόπους για την προώθηση των μοντέλων τους.

Μέχρι στιγμής το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης έχει επηρεαστεί πολύ λιγότερο συγκριτικά με άλλες εκθέσεις όμως σημειώνει και αυτό κάποιες απώλειες. Μέσα σε αυτές το 2019 θα είναι και η Jaguar Land Rover (JLR) η οποία οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση λόγω της πτώσης που σημειώνονται στις πωλήσεις της.

Μόνο στο τρίτο τρίμηνο του έτους η πτώση έχει φτάσει το 13.2% και σημαντικοί παράγοντες σε αυτό είναι οι εξελίξεις γύρω από το diesel, το Brexit αλλά και η μετάβαση στο WLTP, το νέο πιο αυστηρό σύστημα μέτρησης της κατανάλωσης και των εκπεμπόμενων ρύπων. Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον Ραλφ Σπεθ, διευθύνοντα σύμβουλο της JLR.

Ο λόγος που ο βρετανικός όμιλος δε θα συμμετάσχει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης είναι ότι θέλει να εξοικονομήσει τα χρήματα που θα δαπανούσε για την προβολή του εκεί.

Παρά το γεγονός ότι η JLR θα είναι απούσα από τη Γενεύη του 2019 η εταιρεία στην οποία ανήκει, η ινδική Tata Motors, θα δηλώσει το “παρών” και μάλιστα θα έχει μεγαλύτερο χώρο συγκριτικά με το 2018.

Εκτός από τους Βρετανούς και η Ford έχει δηλώσει ότι δε θα παραβρεθεί στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ford Puma

Θέλοντας να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των crossovers, η Ford δημιούργησε το νέο Puma το οποίο έχει στοιχεία περιπέτειας όπως αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά και ξεκάθαρα αστικό χαρακτήρα.

Ράλι Μπαρούμ

Οι Τσέχοι τον τοπικό τους αγώνα που προσμετρά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι τον διοργανώνουν με πολύ στυλ.

Τον αντιμετωπίζουν σαν γιορτή με πολλές εκδηλώσεις ενώ δεν απουσιάζουν οι αιθέριες υπάρξεις που ανεβάζουν ακόμα πιο ψηλά τον υδράργυρο.

Aston Martin

Μπορεί η Valkyrie να είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα της Aston Martin όμως οι Βρετανοί εξελίσσουν παράλληλα και το μικρότερο αδερφάκι της, με την ονομασία Valhalla και χαρακτηριστικά που προκαλούν.

Dongfeng AX-7

Τις Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν τις «προλαβαίνεις» από το πόσο γρήγορα παρουσιάζουν νέα μοντέλα, τα οποία, τα περισσότερα είναι “copy” ευρωπαϊκών κυρίως μοντέλων.

Opel

Η Opel θα έχει έντονη παρουσία στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η οποία θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική πόλη από τις 12 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου με μια σειρά από πρεμιέρες.

Ηλεκτροκίνηση

Τη στιγμή που στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τόσο λίγα που οι περισσότεροι δεν έχουν δει ούτε τυχαία κάποιο στο δρόμο, αλλού γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια για την προώθησή τους, που οι σταθμοί φόρτισης ξεπέρασαν σε αριθμό τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ha:mo

Η αυτοκίνηση αλλάζει και οι εταιρίες ψάχνουν λύσεις για εύκολη χρήση οχημάτων.

Ράλι Μπαρούμ

Η εικόνα στην πρώτη θέση του ράλι Μπαρούμ, 6ος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δεν άλλαξε κατά το 2ο σκέλος με τους Κοπέτσκι-Ντρέσλερ να χαρίζουν τη νίκη στο Skoda Fabia R5 Evo. 

Νέο Infiniti QX55

Από την Καλιφόρνια και το Pebble Beach όπου διοργανώνεται το Concours d'Elegance, η Infiniti που αποτελεί την εταιρια κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ένα από τα προσεχή μοντέλα της.

Σκύρος

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, άνοιξε τον Ιούλιο ξανά τις πύλες του στο κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Καστροπολιτείας Σκύρου.