Είστε εδώ

Motorshow

JLR: Γιατί θα απουσιάσει από το σαλόνι της Γενεύης;

του Σωτήριου Χάλλα

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι αυξάνεται η τάση των εταιρειών να μη συμμετέχουν σε εκθέσεις αλλά να επιλέγουν διαφορετικούς τρόπους για την προώθηση των μοντέλων τους.

Μέχρι στιγμής το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης έχει επηρεαστεί πολύ λιγότερο συγκριτικά με άλλες εκθέσεις όμως σημειώνει και αυτό κάποιες απώλειες. Μέσα σε αυτές το 2019 θα είναι και η Jaguar Land Rover (JLR) η οποία οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση λόγω της πτώσης που σημειώνονται στις πωλήσεις της.

Μόνο στο τρίτο τρίμηνο του έτους η πτώση έχει φτάσει το 13.2% και σημαντικοί παράγοντες σε αυτό είναι οι εξελίξεις γύρω από το diesel, το Brexit αλλά και η μετάβαση στο WLTP, το νέο πιο αυστηρό σύστημα μέτρησης της κατανάλωσης και των εκπεμπόμενων ρύπων. Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον Ραλφ Σπεθ, διευθύνοντα σύμβουλο της JLR.

Ο λόγος που ο βρετανικός όμιλος δε θα συμμετάσχει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης είναι ότι θέλει να εξοικονομήσει τα χρήματα που θα δαπανούσε για την προβολή του εκεί.

Παρά το γεγονός ότι η JLR θα είναι απούσα από τη Γενεύη του 2019 η εταιρεία στην οποία ανήκει, η ινδική Tata Motors, θα δηλώσει το “παρών” και μάλιστα θα έχει μεγαλύτερο χώρο συγκριτικά με το 2018.

Εκτός από τους Βρετανούς και η Ford έχει δηλώσει ότι δε θα παραβρεθεί στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.