Είστε εδώ

Motorshow

Hyundai 45 EV: Δείχνει το μέλλον, με στοιχεία απ' το παρελθόν

του Σωτήριου Χάλλα

Εκτός από νέα μοντέλα, στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το “παρών” δίνουν και πρωτότυπα όπως το 45 EV από τη Hyundai το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, ενσωματώνει πολλά από τα στοιχεία που θα δούμε στα μελλοντικά μοντέλα των Κορεατών.

Η έμπνευση για τη σχεδίασή του προέρχεται από το πρώτο μοντέλο που δημιούργησε μόνη της η εταιρεία, το Pony, το οποίο παρουσιάστηκε το 1974.

Μέσω αυτού του πρωτότυπου η κορεατική μάρκα δείχνει πώς θα είναι στο μέλλον τα αυτοκίνητά της στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίζει η ηλεκτροκίνηση και οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Ο λόγος που το ονόμασε 45 είναι ότι έχουν περάσει 45 χρόνια από την κυκλοφορία του Pony και ότι σε πολλά σημεία του αυτοκινήτου οι ακμές που το χαρακτηρίζουν σχηματίζουν μεταξύ τους γωνία 45 μοιρών.

Σχεδιαστικά στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι τα φωτιστικά που χαρακτηρίζονται από τετράγωνη λογική τόσο μπροστά όσο και πίσω, οι πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη μεταξύ τους φορά. Ακόμα, στο κάτω μέρος στα πλαϊνά υπάρχουν LED τα οποία υποδεικνύουν τα επίπεδα φόρτισης του αυτοκινήτου και κρυφές κάμερες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την αυτόνομη οδήγηση αλλά και για την αντικατάσταση των πλαϊνών καθρεφτών.

Η Hyundai δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με το σύστημα κίνησης του 45 EV.

Σχετικά άρθρα

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.