Είστε εδώ

Motorshow

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019: Smart EQ ForTwo/ForFour: Ανανεωμένα και ηλεκτρικά

του Γιώργου Ψαρρά

Με ελαφρώς ανανεωμένη εικόνα εμφανίζονται τα αποκλειστικά πλέον αμιγώς ηλεκτροκίνητα EQ ForTwo και EQ ForFour στο περίπτερο της Smart που έχει στηθεί στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Οι σχεδιαστικές επιρροές που έχουν δεχτεί από τα πρωτότυπα ForEase και ForEase+ είναι εμφανείς και εντοπίζονται κυρίως στους διαφοροποιημένους προφυλακτήρες με τους εμπρός να έχουν κάθετες εισαγωγές αέρα στα άκρα τους, στους προαιρετικούς full-LED προβολείς, στο νέο μοτίβο των πίσω φωτιστικών σωμάτων επίσης τεχνολογίας LED, στη μεγαλύτερη και χαμηλότερη γρίλια της μάσκας.

Στα ενδότερα τώρα ξεχωρίζει το νέο σύστημα πολυμέσων που υπόσχεται πιο διαισθητική και ευκολότερη χρήση, ενώ συνδυάζεται με οθόνη αφής 8 ιντσών. Παράλληλα στη βάση της κεντρικής κονσόλας υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για αποθήκευση μικροαντικειμένων μπροστά από το λεβιέ.

Σύμφωνα με τη Smart τα ανανεωμένα  EQ ForTwo και EQ ForFour θα προσφέρονται στις εκδόσεις Passion, Pulse και Prime, ενώ θα υπάρχουν και τα τρία εξοπλιστικά πακέτα Advanced, Premium και Exclusive.

Στο πόστο τους παραμένουν οι ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 82 ίππων και 160 Nm ροπής που συνοδεύονται από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 17.6 kWh.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - Benz

Το καλοκαίρι του 2020 οι αντιπροσωπείες της Mercedes σε όλη την Ευρώπη θα υποδεχτούν την ανανεωμένη E-Class, όμως η γερμανική εταιρεία δε μας άφησε να περιμένουμε μέχρι τότε για να δούμε τις αλλαγές, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μοντέλου σε πρωτότυπη μορφή.

Renault

Η τελευταία γενιά των Renault Twingo και Smart Forfour είχαν πάρα πολλά κοινά στοιχεία, αφού τα δύο μοντέλα είχαν εξελιχτεί από κοινού, όμως με τον ερχομό του 2020 το μοντέλο της Daimler έγινε αποκλειστικά ηλεκτρικό, αφήνοντας τη Renault να συνεχίζει την παραγωγή μόνη της.

Honda E Type R

Η Honda ετοιμάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, Honda E, το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι θα προσφέρεται με κινητήρες ισχύος 134 και 152 ίππων, όμως ποια είναι η θέση της σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ενός Honda E Type R;

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.