Είστε εδώ

Motorshow

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019: Smart EQ ForTwo/ForFour: Ανανεωμένα και ηλεκτρικά

του Γιώργου Ψαρρά

Με ελαφρώς ανανεωμένη εικόνα εμφανίζονται τα αποκλειστικά πλέον αμιγώς ηλεκτροκίνητα EQ ForTwo και EQ ForFour στο περίπτερο της Smart που έχει στηθεί στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Οι σχεδιαστικές επιρροές που έχουν δεχτεί από τα πρωτότυπα ForEase και ForEase+ είναι εμφανείς και εντοπίζονται κυρίως στους διαφοροποιημένους προφυλακτήρες με τους εμπρός να έχουν κάθετες εισαγωγές αέρα στα άκρα τους, στους προαιρετικούς full-LED προβολείς, στο νέο μοτίβο των πίσω φωτιστικών σωμάτων επίσης τεχνολογίας LED, στη μεγαλύτερη και χαμηλότερη γρίλια της μάσκας.

Στα ενδότερα τώρα ξεχωρίζει το νέο σύστημα πολυμέσων που υπόσχεται πιο διαισθητική και ευκολότερη χρήση, ενώ συνδυάζεται με οθόνη αφής 8 ιντσών. Παράλληλα στη βάση της κεντρικής κονσόλας υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για αποθήκευση μικροαντικειμένων μπροστά από το λεβιέ.

Σύμφωνα με τη Smart τα ανανεωμένα  EQ ForTwo και EQ ForFour θα προσφέρονται στις εκδόσεις Passion, Pulse και Prime, ενώ θα υπάρχουν και τα τρία εξοπλιστικά πακέτα Advanced, Premium και Exclusive.

Στο πόστο τους παραμένουν οι ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 82 ίππων και 160 Nm ροπής που συνοδεύονται από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 17.6 kWh.

Σχετικά άρθρα

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.