Είστε εδώ

Motorshow

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019: Ford Kuga plug-in υβριδικό: Εγκαινιάζει μια νέα εποχή

του Σωτήριου Χάλλα

Περνώντας από το περίπτερο της Ford στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ο επισκέπτης μπορεί να δει τη νέα γενιά του Kuga, η οποία αποκαλύφτηκε πριν λίγους μήνες και για πρώτη φορά θα προσφέρεται με plug – in υβριδικό σύνολο.

Σε αυτό ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα είναι τετρακύλινδρος βενζίνης με χωρητικότητα 2.5 λίτρων και στο έργο του θα συμβάλει ένας ηλεκτροκινητήρας. Η συνολική ισχύς που θα αποδίδουν οι δύο κινητήρες θα φτάνει τους 225 ίππους, ενώ η μπαταρία του συστήματος θα έχει χωρητικότητα 14.4 kWh. Η plug – in υβριδική εκδοχή του Kuga μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για απόσταση μέχρι και 50 χλμ. ενώ οι εκπομπές ρύπων που ανακοινώνει η Ford είναι μόλις 29 γρ. CO2/χλμ.

Με το λανσάρισμά του στην ευρωπαϊκή αγορά, το Kuga γίνεται το πρώτο plug – in υβριδικό μοντέλο της Ford που διατίθεται στη γηραιά ήπειρο.

Εκτός από την plug – in υβριδική έκδοση, θα υπάρχουν και υβριδικές, ήπια υβριδικές αλλά και εκδόσεις που θα κινούνται μόνο με κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης και πετρελαίου), ώστε να καλύπτει κάθε προτίμηση και ανάγκη.

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο τριήμερο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης τελείωσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε, δηλαδή με τη Mercedes να κάνει τους δύο καλύτερους χρόνους της ημέρας.

Καυτό αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου καθώς είναι προγραμματισμένες οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία που θα ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη είναι 31.

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.