Είστε εδώ

Motorshow

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019: Cupra Tavascan Concept: Αισθητική που ηλεκτρίζει

του Γιώργου Ψαρρά

Τεχνολογική και σχεδιαστική «τομή» πραγματοποιεί η Cupra στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης, χάρη στο νέο Tavascan Concept, το οποίο συστήνεται για πρώτη φορά ενώπιον του κοινού.

Αν και σε πρωτότυπη μορφή μιλάμε για ένα ιδιαιτέρα σημαντικό μοντέλο της αυτόνομης από τη SEΑΤ πλέον μάρκας Cupra, καθώς είναι το πρώτο της επιβατικό αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Ας δούμε στο σημείο αυτό τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Tavascan Concept. Χρησιμοποιεί τρεις ηλεκτροκινητήρες, δυο τοποθετημένους στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω, ενώ διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh, τοποθετημένη στο δάπεδο, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο κέντρο βάρους.

Η αυτονομία του αναφέρει 450 χλμ. (μέτρηση WLTP), ενώ η ισχύς του αγγίζει τους 306 ίππους, με τη διαδικασία της επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 6,5 δευτ.

Από τον Όμιλο Volkswagen προέρχεται η πλατφόρμα MEB πάνω στην οποία έχει χτιστεί το νέο Tavascan Concept. Η εν λόγω πλατφόρμα θα εξυπηρετήσει αρκετά επερχόμενα ηλεκτροκίνητα μοντέλα του Ομίλου Volkswagen.

Παράλληλα το νέο Tavascan Concept αφήνει το δικό του ξεχωριστό και ενδιαφέρον ομολογουμένως σχεδιαστικό στίγμα, παίρνοντας αποστάσεις από τη μητρική SEAT και στον τομέα αυτό.

Δώστε έμφαση στην coupe γραμμή της οροφής του, στα φωτιζόμενα λογότυπα της Cupra, στους λεπτούς και κομψούς πλευρικούς καθρέπτες, στις εντοιχισμένες στο αμάξωμα χειρολαβές των θυρών και στις μεγάλες ζάντες των 22 ιντσών.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.